Sudijski ekspert razjasnio sporne situacije u Lučanima! Evo šta je rekao o Gobeljićevom startu! Za žuti ili crveni?! (VIDEO)

24.07.2022

21:49

0

Autor: 24sedam

Utakmica je završena pobedom gostiju od 2:1

Sudijski ekspert razjasnio sporne situacije u Lučanima! Evo šta je rekao o Gobeljićevom startu! Za žuti ili crveni?! (VIDEO)
Marko Gobeljić - Copyright Prinstcreen/TV Arena Sport

Fudbaleri Crvene zvezde su se sa gostovanja u Lučanima vratili sa "celim plenom". Pobedili su Mladost sa 2:1, a bilo je i spornih situacija. Pomenute detalje, njih dva analizirao je sudijski eskpert Zdravko Jokić.

Na primer, u 25. minutu bilo je zanimljivo u kaznenom Zvezde. Domaćin je tražio penal zbog igranja rukom Milana Rodića, ali je lopta u tim trenucima zakačila i napadača domaćina Milana Bojovića.

- Lopta ovde udara napadača, u plavom dresu u ruku, koja je van tela. Sudija je dosudio da je ruka napadača sporna. Ona je u neprirodnom položaju.- objasnio je Jokić na TV Arena sport.

Zatim je u 35. minutu Marko Gobeljić dobio žuti karton zbog starta nad Žarkom Udovičićem. A moglo je i da bude drugačije, odnosno da se sudija Aleksandar Živković uhvati za crveni karton i ranije pošalje Zvezdinog beka u slačionicu.

Ko zna kako bi se tada utakmica razvijala.

- Ovde je jedna oranž situacija, između žutog i crvenog. To je granica. Ovde Gobeljića opterećuje snaga, brzina, kao I zakasnelost starta. Kontakt sa nogom protivnika postoji. I da je bilo iznad članka, bio bi za crveni. I da je igrač povređen, da mu je ukazana pomoć ili da je napustio igru, to bi obavezno bio crveni.

Printscreen/TV Arena sport
 

Sreća je što nije povređen i što start nogom nije bio iznad članka. Zašto kažemo granično? Da je utakmica bila sa više ovakvih startova, onda bi se od sudije zahtevalo da isključi igrača koji pravi ovakav start. Pošto je ovo bio prvi ovakav start, sudija je mogao da se opredeli za žuti. Ali da je dao i crveni, VAR bi podržao njegovu odluku. U stvari podržao bi obe.

Postoji skala prekršaja i sudijama se tokom edukacije pokazuje. Ovo je start za osmicu, pola žuto-pola crveno. Ovo je narandžasto, a devet I deset su crveni - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike