Barselona sa Mesijem nije završila! Naša je obaveza da mu osiguramo bolji kraj, dugujem mu to!

24.07.2022

09:13

0

Saga koja je prošlog leta bila tema broj jedan, ima i nastavak

Barselona sa Mesijem nije završila! Naša je obaveza da mu osiguramo bolji kraj, dugujem mu to!
Lionel Mesi - Copyright Profimedia

Početkom leta 2021. godine svi smo proživljavali dramu Barselone i Lionela Mesija. Saga oko ugovora Argentinca trajala je više od mesec dana svakodnevnih spekulacija i promena, a brzonogi fudbaler je u jednom trenutku presekao i definitivno odlučio da napusti klub.

Pojačao je 2021. godine Pari Sen Žermen, ali svima je jasno, nije to taj Mesi, a predsednik Barselone, Đoan Laporta izrazio je nadu da veza tog kluba i Argentinca nije gotova.

- Verujem, nadam se i želim da Mesijeva priča sa Barselonom nije završena. Još uvek je otvoreno, a naša su obaveza i odgovornost da mu osiguramo lepši kraj nego što je imao - rekao je Laporta.

Mesi je čitavu karijeru, pre transfera u Francusku, proveo u Barseloni, a predsednik kluba ima podeljeno mišljenje o čitavom slučaju.

- Osećam se dužnim prema njemu. Moralno, kao predsednik Barselone, mislim da sam napravio ono što sam morao, ali na ličnom nivou mislim da mu dugujem - zaključio je u razgovoru za ESPN.

Nije neophodno govoriti koliko su Mesi i Barselona povezani, te šta su sve postigli udruženim snagama. Argentinac je u Kataloniju stigao sa 13 godina, te je odrastao i sazrevao u Barsi, kojoj je vražao golovima, rekordima i titulama za sve što su ulagali i verovali u njega.

Za Barselonu je nastupao na 778 utakmica, na kojima je postigao 672 gola i zabeležio 305 asistencija. Za 21 godinu u klubu, od kojih 16 u prvom timu, osvojio je deset titula domaćeg šampionata i četiri Lige šampiona.

Sedam puta je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, a tri puta je dobio priznanje UEFA za najboljeg igrača Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike