Barselona nastavlja da rasprodaje "porodični nakit": Otišlo još 15 odsto tv prava, a zarada prava "sitnica"

22.07.2022

09:09

0

Autor: 24sedam

Katalonci na sve načine traže novac za pojačanja

Barselona nastavlja da rasprodaje "porodični nakit": Otišlo još 15 odsto tv prava, a zarada prava "sitnica"
ćavi1 - Copyright Tanjug/AP

Upravni odbor Barselone i predsednik Đoan Laporta potpisali su danas još jedan ugovor sa kompanijom "Sikst Strit" po kojem su ovom investicionom fondu prodali dodatnih 15 odsto svojih TV prava za 400.000.000 evra.

Ista firma već je od Barselone kupila deset odsto tv prava za 207.500.000 evra, tako da sada taj kolač u zbiru nosi 25 odsto tv prava katalonskog kluba sa pravom korišćenja u narednih 25 godina 

- Barselona najavljuje dodatnu investiciju iz "Sikst Strita", vodeće globalne investicione kompanije sa velikim iskustvom u svetu sporta i medija, nakon prethodno najavljenog preuzimanja deset odsto na televizijska prava - kaže se u Barsinom saopštenju za javnost.

- U ovoj drugoj transakciji, FK Barselona je prodala dodatnih 15 odsto televizijskih prava LaLiga kluba. Ukupno, "Sikst strit" će dobiti 25 odsto televizijskih prava LaLiga kluba u narednih 25 godina.

Barselona je počela da prodaje "porodično zlato" kako bi ova uprava dobila sveži kapital za sve troškove sa kojima se suočava klub u ovom prelaznom roku. Dosad su dovedeni Rafinja iz Lidsa, Levandovski iz Bajerna, Kesi iz Milana, Kristensen iz Čelsija i produžen je ugovor sa Dembeleom.

Ovako dobar prelazni rok Katalonaca isprovocirao je izjavu trenera Bajerna Julijana Nagelsmana, koji je pre nekoliko dana izrazio čuđenje kako klub bez novca dovodi igrače koje želi.

Nemac očigledno nije imao informaciju da je kod katalonskog rivala u toku (ras)prodaja i porodičnog nakita i bižuterije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike