Čukarički jednom nogom već na megdan Tventeu: Rasing ima prelep stadion, ali fudbal su učili od dece sa Banovog Brda

21.07.2022

19:59

0

Srpska ekipa pokazala kvalitet

Čukarički jednom nogom već na megdan Tventeu: Rasing ima prelep stadion, ali fudbal su učili od dece sa Banovog Brda
racing_cuka_26 - Copyright foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog slavili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije na gostovanju protiv ekipe Rasing Union sa 4:1 (1:2).

Motivisano je Čukarički ušao u susret koji može da reši brojna pitanja pred revanš. Na sjajnom stadion u Luksemburgu, nizale su se prilike od uvodnih minuta, najopasniji u napadu je bio Đorđe Ivanović, a brzo se i rezultat promenio.

Šutirao je najpre Badamosi, a odbijena lopta završila je na nozi Stefana Kovača, koji je doneo prednost Čukaričkom snažnim šutom, 1:0.

Odmah je domaćin krenuo motivisano sa centra, te izborio korner, a potom je Omrani ostao usamljen i matirao mladog Mićovića, 1:1. Brzo se igralo, ali smo na novi pogodak morali malo da sačekamo, ipak vredelo je.

Igrao se 35. minut, kombinovali su igrači ekipe sa Banovog Brda po desnoj strani, kada je Srđan Mijailović "zategao" šut i poslao loptu u rašlje! Golčina za veliki preokret i TV špice, 1:2. U nastavku meča, Čukarički je kontrolisao dešavanja na terenu.

 

U 51. minutu, ponovo je Stefan Kovač bio u centru pažnje. Krenuo je sam u kontra napad, ušao u kazneni prostor i golmana poslao u jednu stranu, a loptu u drugu, 1:3. Nekoliko minuta kasnije, dete Čukaričkog, Jovan Lukić je matirao odbranu domaćina. Sa ivice kaznenog prostora, sa desnog krila iznenadio odbranu za velikih 1:4!

Rasing više nije imao nikakve šanse, a Čuka je pak vrebala još koju priliku da ugrozi rivala.

Revanš meč će se igrati za sedam dana, na Banovom Brdu, a Čukarički neće imati težak zadatak da potvrdi plasman u treće kolo i duel sa Tventeom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike