Kerkezove ekipe uvek idu na pobede: Rasing nije top ekipa, nakon prvog meča posao neće biti gotov

20.07.2022

19:13

0

Čukarički favorit, ali gleda u svoje dvorište

Kerkezove ekipe uvek idu na pobede: Rasing nije top ekipa, nakon prvog meča posao neće biti gotov
dusan_kerkez - Copyright Promo/FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog u četvrtak će igrati prvi ovogodišnji meč u Evropi, a rival u dvomeču drugog kola kvalifiakcija za Ligu konfrencija je ekipa Rasing Uniona iz Luksemburga.

Iako prvi meč igraju u gostima, sutra od 20 sati, Brđani imaju ulogu favorita.

Ipak, svesni su u ekipi sa Banovog Brda da ovu sezonu u domaćoj Superligi nisu otvorili na najbolji način, te da nakon dva kola imaju polovičan učinak, a trener ekipe, Dušan Kerkez fokusirao se na susret sa Rasingom.

- Ja sam oduvek govorio i dok sam bio u prethodnom klubu, da u Evropi nema lakih protivnika i da niko nije za potcenjivanje. Svako ko igra u Evropi tu je s razlogom i poseduje kvalitet. Ekipe su u Luksemburgu iz godine u godinu kvalitetnije, kao i reprezentacija - kazao je na otvaranju konferencije za medije Dušan Kerkez, te dodao:

- Koncentracija je presudna. Mora da bude na većem nivou nego na prethodne dve utakmice. Da budemo maksimalno posvećeni našoj igri. Analizirali smo protivnika i upoznati smo sa njihovim manama i vrlinama. Imaju dosta stranaca, osvojili kup prošle sezone, a prvenstvo završili kao sedmi. Pritom su u poslednje vreme odigrali dosta prijateljskih mečeva sa jakim protivnicima i beležili dobre rezultate.

Najavio je šef struke Čukaričkog juriš na pozitivan rezultat.

- Moje ekipe uvek idu na pobedu. Od sutrašnje igre će zavisiti da li ćemo rezultat okarakterisati kao zadovoljavajući ili ne. Šta god da se desi, ne može posle provog meča da se kaže da je posao gotov.

Ono što svakako predstavlja olakšicu za Čuku jeste i činjenica da je jedan od najboljih igrača rivala, Jan Mabela, juče promenio sredinu, te pojačao belgijski Virton.

- Pratili smo dešavanja u taboru protivnika i znali da postoji objektivna mogućnost da ode. Doveli su drugog špica, visokog Nemaca koji predstavlja drugačiji profil igrača. Tu je Muratović poreklom iz naših krajeva. Nema sumnje da će ta promena uticati i na promenu njihove igre. Ali svakako će želeti da se nadigravaju i igraju bez opterećenja. Ne mislim da je Rasing top ekipa, ali nije ni za pocenjivanje.

Na kraju, dotakao se i početka sezone u Superligi Srbije.

- Na startu Superlige igra nam nije bila na nivou koji smo očekivali. Uvek moze da se nađe alibi, ali ja ne želim da ga tražim. Gledam u svoje dvorište. Promenili smo par igrača, ja sam nov, za sve je potrebno vreme. Ekipa poseduje veliki kvalitetet. Otežavajuća je okolnost što par igrača nije odradilo pripreme sa nama i potrebno je sve to uklopiti. Ponavljam ono što sam već ranije pričao, da je uprava odradila odličan prelazni rok. Sada tim treba uštelovati, a to je moj posao - zaključio je Kerkez.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike