Srbija i Brazil idu dalje! Mateusu posle Partizana naša zemlja prirasla za srce

16.07.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Za naš tim SP počeće protiv Brazila 24. novembra, a zatim slede mečevi protiv Kameruna i Švajcarske

Srbija i Brazil idu dalje! Mateusu posle Partizana naša zemlja prirasla za srce
Lotar Mateus - Copyright MN Press

Proslavljeni nemački fudbalski reprezentativac i bivši trener Partizana Lotar Mateus misli da bi fudbalska reprezentacija Srbije mogla da bude najveće iznenađenje na Mundijalu u Kataru. Mateus je za mađarski list Nemzeti analizirao sve grupe Svetskog prvenstva i smatra da će iz G grupe dalje Brazil i Srbija.

- Radio sam u Srbiji, bio sam trener Partizana i ne mogu da poreknem da mi je deo srca ostao tamo. Uz to, fudbaleri Srbije igraju u najjačim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković odlično motiviše tim, a ima i veliko iskustvo iz svojih igračkih dana, zna kako da dođe do uspeha.

Igrači mu slepo veruju, tako da bi Srbija mogla da bude jedno od iznenađenja Mundijala - izjavio je Mateus.

Svetski i evropski šampion sa Nemačkom smatra da je Brazil favorit za osvajanje titule na turniru u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra).

- Za mene je Brazil favorit broj jedan za osvajanje turnira. Iako su dobili najtežu grupu. Individualno su neverovatno jaki, nemaju slabo mesto u timu, stručni štab ima širok izbor vrhunskih igrača.

I Švajcarsku poznajem dobro, nekoliko igrača nastupa u Bundesligi, dok Kamerun nije tako jak kao Senegal, ne vidim im šanse za prolaz - istakao je slavni nemački fudbaler koji danas radi kao fudbalski analitičar i komentator.

Fudbaleri Srbije Mundijal će početi duelom protiv Brazila 24. novembra, a zatim slede utakmice protiv Kameruna (28. novembar) i Švajcarske (2. decembar).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike