Bivši trener Partizana bez uvijanja: Toni, spor si! Nisi više dobar za Nemačku!

25.07.2021

16:26

0

Lotar Mateus nije previše okolišao pričajući o igri fudbalera reala na Euro 2020

Bivši trener Partizana bez uvijanja: Toni, spor si! Nisi više dobar za Nemačku!
Copyright Toni Kros/Tanjug/Lotar Mateus/MN Press

Legendarni Lotar Mateus nije štedeo Tonija Krosa zbog njegove prespore igre tokom njegovih utakmica na EP za selekciju Nemačke. Mateus je otvoreno rekao da igrač Real Madrida nije na nivou potrebnom reprezentaciji, čime se u kritici pridružio Uliju Henesu.

– Kros ne igra dobro da bi bio u reprezentaciji. Lično nemam ništa protiv njega, ali ne mogu da opravdam taj način igre. Nije se tu radilo samo o njegovoj brzini, već i o brzini lopti koje je slao prema saigračima. Prilično se dobro izvlačio sa jednim ili dva dodira, ali kada bi predao loptu, on bi ponovo gubio brzinu što je dovodilo do pada tempa igre – rekao je Mateus o Krosu za Kiker.

Kros je bio jedan od najistaknutijih igrača selektora Joakima Leva prilikom osvajanja titule prvaka sveta 2014. godine u brazilu. Uprkos briljantnoj karijeri sa 106 nastupa za “elf”, Toni Kros je poslednjih dana pretvoren u dežurnog krivca za loš plasman i slabe igre selekcije na Euro 2020.

On je i pre ovog izazova najavio svoje povlačenje iz nacionalnog tima, jer već ima 31 godinu i zato želi da se posveti samo obavezama u klubu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike