Ivanić otvoreno o svemu: Prelazak u Zvezdu posle odbijanja, igranje za Crnu Goru, Lalatovićev uticaj...

24.10.2020

20:04 >> 21:40

0

Fudbaler crveno-belih otvorio dušu

Ivanić otvoreno o svemu: Prelazak u Zvezdu posle odbijanja, igranje za Crnu Goru, Lalatovićev uticaj...
Copyright MN Press

„Ne želim u Crvenu zvezdu i Partizan“. To je Mirko Ivanić izjavljivao pre četiri godine kada je kao prvotimac Vojvodine privukao pažnju mnogih klubova. Umesto srpskih „večitih“ odlučio je da ode u inostranstvo, da bi se „zaobilaznim putem“ vratio u srpski fudbal.

Iz BATE Borisova je došao na „Marakanu“, a o svemu tome je pričao u emisiji „Teme do Arene“ na  „Areni sport“.

– Nisam želeo u Zvezdu i Partizan, hteo sam da odem u neku drugu ligu i promenim okruženje. Tri godine koje sam proveo u BATE-u su mi mnogo značile. Naučio sam novi jezik, upoznao ljude, kulturu, mnogo mi je pomoglo da sazrim. Tada nisam hteo, ali sam posle treće godine u Belorusiji dobio ponudu iz Zvezde i želeo sam da se vratim – rekao je Ivanić.

Nisu svi u Novom Sadu prihvatili takav potez.

– Jeste ih pogodilo, kako koga. Video sam pojedine komentare i poruke. U dresu Vojvodine sam uvek davao maksimum, pomagao klubu kao što su oni pomogli meni. Nikada nijednu ružnu reč nisam rekao protiv kluba, volim ih i dan danas i cenim za sve uspomene. Odluka je bila moja i nisam imao kome da se pravdam.

Posebna tema bila je odluka da zaigra za selekciju Crne Gore.

– Kad sam odlazio u BATE zvao me je sadašnji selektor Srbije Ljubiša Tumbaković. Rekao mi je da mu se dopadam kao igrač i da bi voleo da igram u reprezentaciji. Tada sam odlučio da ne prihvatim i da sačekam poziv. Nekako nisam imao dovoljno vere u sebe da mogu da igram za Srbiju. Srbija ima fenomenalan tim i bilo je teško da iz Belorusije zaslužim taj poziv. Godinu kasnije me je Tumbaković opet pozvao, pričali smo i prihvatio sam. Crnu Goru smatram bratskom državom.

Na pitanje koji treneri su imali poseban uticaj na njega je istakao dva imena.

– Nenad Lalatović i Aleksandar Jermakovič. Njih dvojicu bih izdvojio. Lale je specifičan, veliki je emotivac i mnogo ga volim i poštujem. U svakom momentu je iskren prema nama, igrači to osete i pokušavaju da uzvrate. Najviše mi je pomogao, jer su to najosetljivije godine. Sa igračem od 18-19 godina treba mnogo da se priča, da budu svesni svega. Tada sam otišao na pozajmicu u Proleter, a on me je dočekao i pružio mi je sve uslove da napredujem – zaključio je Ivanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike