Arena raste i napreduje, rezultati će se tek videti: Nebojša Žugić o novim projektima

08.07.2022

13:55

0

Autor: 24sedam

Direktor Arena Channels Group pričao i o rastu broja korisnika i navodima konkurentskih medija

Arena raste i napreduje, rezultati će se tek videti: Nebojša Žugić o novim projektima
Nebojša Žugić - Copyright Promo/TV Arena sport

Generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić reagovao je na izjave i analizu o detaljima finansijskog poslovanja Arene koji su maliciozno plasirani u pojedinim konkurentskim medijima.

- TV Arena sport, kao deo jednog uspešnog sistema kao što je naša matična kompanija Telekom Srbija, nije ni u kakvim finansijskim problemima, kako to određene interesne grupe pokušavaju da prikažu, već najgledanija sportska televizija u regionu koja nastavlja da raste i da se razvija - kazao je Žugić i naglasio da su pojedini podaci svesno i tendenciozno izvučeni iz konteksta kako bi se stvorila loša slika o poslovanju TV Arena sport. Prema njegovim rečima, budućnost najpopularnije sportske televizije u ovom delu Evrope je blistava.

- U pitanju je finansijski izveštaj za prošlu godinu u kojoj smo mi svesno ušli u novi investicioni ciklus i znali smo da ćemo godinu završiti u minusu. Taj tekst je maliciozan i podaci su izvučeni iz konteksta. Objavljena je samo završna računica iz finansijskog izveštaja uz pitanje kako ćemo tek poslovati kad dođu na naplatu Englezi. Želim samo da im poručim da se ne brinu, jer smo mi dve godine za englesku Premijer ligu platili avansno, kao što smo avansno platili još mnogo toga - rekao je Žugić i dodao:

- Trebalo bi oni, a govorim o Junajted mediji, jer je to objavio njihov medij, da brinu o svom poslovanju i dugu koji je veći od 4,7 milijardi evra, a cela grupacija u prvom kvartalu ove godine, iako za razliku od nas nije uložila ni u jedan novi sadržaj, posluje sa oko 50 miliona evra gubitka. Takođe, u tom tekstu se sa nostalgijom pominje period iz 2017. godine kada je TV Arena sport dobijala samo mrvice sa stola Sport kluba koji je tada birao i bez prave tržišne utakmice dobijao prava na sva najbolja takmičenja i lige a u čemu je, odgovorno tvrdim, svesno učestvovalo tadašnje rukovodstvo TV Arena sport i Telekoma Srbije.

Sada je situacija dijametralno drugačija.

- Naša budućnost je svetla. Danas je Telekom kompanija koja posluje u velikom plusu, tako da za našu budućnost ne moraju da brinu. Mi rastemo, edukujemo, zapošljavamo ljude i stvaramo nove kadrove jer smo ozbiljna kompanija čiji će se rezultati tek videti. A da je tako pokazuje i podatak da je za poslednjih deset dana Telekom Srbije dobila 30.000 prijava novih korisnika. Koliko je TV Arena sport porasla poslednjih godina najbolje pokazuje gledanost prenosa najveće sportske televizije u regionu i činjenica da se na ovim kanalima nalazi najbolji evropski i domaći sport.

Uz to, Arena Channels Group je odlučila da pokrene Arena akademiju za sportske komentatore koja je potpuno besplatna i za koju je konkurs u toku.

- Za poslednjih šest meseci TV Arena sport je imala 3.143 direktna prenosa, vikendom ih je bilo i po 80 dnevno, urađene su 202 studijske emisije, a sve to sa samo 39 članova redakcije, što je izuzetan poduhvat. Širenjem naše ponude takmičenja došlo je i do potrebe za novim kadrovima i odlučili smo da otvorimo komentatorsku akademiju - rekao je Žugić i dodao:

- Konkurs će biti stalno otvoren, svi zainteresovani će moći da pošalju CV. Do sada je pristiglo oko 130 prijava od kojih ćemo oformiti grupu od 20-ak najboljih polaznika. Bili bismo zadovoljni da dva ili tri kandidata od ukupnog broja prijavljenih budu novi komentatori TV Arena Sport.

Promo/TV Arena sport
 

Prema Žugićevim rečima, ovakav poduhvat niko nije imao u ovom delu regiona. Kanditi koji budu ušli u uži krug imaće priliku da steknu široko obrazovanje iz oblasti sporta i sportskog komentarisanja.

- Komentatorski posao je izuzetno težak i odgovoran, a pripreme za prenos su izuzetno zahtevne. Kandidati će raditi i učiti od naših najpoznatijih komentatora, kao i istaknutih trenera iz raznih oblasti sporta, logopeda i stručnjaka za dikciju. To je proces koji će trajati a kad će neko od kandidata dobiti priliku da samostalno prenosi utakmice zavisiće isključivo od njega samog i brzine njegovog napredovanja. Godinama unazad Arena Sport je prepoznatljiva i po promociji domaćeg sporta.

- Mi pokrivamo gotovo kompletan srpski sport. Trudimo se da pomognemo koliko možemo svim nacionalnim savezima. Svedoci smo ogromnog napretka srpskog sporta a svega toga ne bi bilo bez ogromne pomoći i podrške države Srbije, pre svih Predsednika Aleksandra Vučića koji je veliki ljubitelj sporta i koji je prepoznao koliko je razvoj sporta bitan za razvoj zdrave nacije.

Mi smo na krilima razvoja domaćeg sporta dodatno motivisani, da kao društveno-odgovorna kompanija pomažemo i maksimalno ulažemo u domaći sport, da mu omogućimo medijsku podršku kako bi zajedno sa svim navedenim što radi država, u budućnosti imali sve više i više medalja - zaključio je Žugić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike