Svi se čude kako je Real samo poklonio Jovića Fiorentini, ali taj potez ima smisla - ovo su svi detalji!

06.07.2022

08:45

0

Otkriveno zašto je napravljen jako čudan potez u fudbalu

Svi se čude kako je Real samo poklonio Jovića Fiorentini, ali taj potez ima smisla - ovo su svi detalji!
Tan2021-12-4_2223125_0 (1) - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Luka Jović je završio svoje u Real Madridu, a detalji njegovog transfera u Fiorentinu i dalje bune fudbalski svet.

Jasno je da se Jović nije isplatio Realu, koji ga je 2019. platio 60 miliona evra, a priča o povredama i pitanja koliko je dobio pravu šansu da ostavimo za drugu priliku, pošto je stvarno neobično da jedan klub prosto pokloni svog igrača drugom. Pogotovo kada je u pitanju jedan od najbogatijih i najmoćnijih klubova sveta.

Kako je uopšte došlo do toga? Marka nam otkriva.

Fiorentina je izrazila najviše interesovanja, ali pod neobičnim uslovima: italijanski klub neće platiti početno obeštećenje, a preuzeće platu tako što će moći da iskoristi umanjenje poreza za 25 odsto ako Jović ostane u Italiji dve godine.

Profimedia
 

A šta Real dobija? Za početak, uštedeće 30 miliona evra koliko  bi dali Joviću za platu tokom preostale tri godine ugovora, na šta bi se dodao procenat od buduće prodaje igrača. Cilj je dakle bio da se klub što pre oslobodi napadača, što znači da je presudila želja da se uštedi u odnosu na zaradu od prodaje.

Jović je predstavljao veliki problem Realu, ali i Real Joviću. Klub nije bio zadovoljan njegovim partijama, dok je igrač svoje umeće pokazivao u reprezentaciji, gde mu je selektor ukazao puno poverenje. Na kraju je došlo do toga da uopšte više ne bude u sportskim planovima.

Marka piše da njegov odlazak nije idealan sa finansijske strane, ali da će doneti veliko finansijsko olakšanje za Real, koji bi ga plaćao, a Jović ne bi igrao. Ovaj dnevnik navodi i da igrači koji su u timu, ali ne igraju kvare atmosferu i da je to takođe bio jedan od razloga za ovaj neobičan potez.

No, Real je sada prošlost, Luka je mnogo puta dokazao da i te kako zna da igra fudbal i da ima vrhunski osećaj za gol, u šta će se Madriđani vrlo brzo uveriti…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike