Partizan poklonio Feneru gol, pa izgubio generalnu probu pred početak Superlige! (FOTO/VIDEO)

02.07.2022

18:23

0

Opet iste greške crno-belih

Partizan poklonio Feneru gol, pa izgubio generalnu probu pred početak Superlige! (FOTO/VIDEO)
fk parizun - Copyright FK Partizan

Partizan će uz poraz ući u novu sezonu, pošto je u Gracu izgubio od Fenerbahčea 1:0 u poslednjoj pripremnoj utakmici.

Jedini gol postignut je već u drugom minutu posle katastrofalne greške golmana Nemanje Stevanovića, koji je praktično poklonio loptu Eneru Valensiji u svom šesnaestercu.

Imao je Partizan posle nekoliko jako dobrih prilika, ali nije uspeo da izjednači.

Fenerbahče je tokom većeg dela meča delovao fizički jače, brže i svežije od Partizana, koji je i te kako mogao da izbegne poraz.

Meč je počeo praktično identičnom greškom kao i poraz protiv Kluža: Nemanja Stevanović nije uspeo da se oslobodi lopte, već je poklonio Valensiji, a iskusnom Ekvadorcu nije bilo teško da ga savlada.

Treba ovde naglasiti da Stevanović nije sam od sebe to radio, baš kao ni Aleksandar Popović protiv Kluža, pošto trener Ilija Stolica želi da se lopta pasom uvodi u igru. Ipak, moraće da se poradi na tome, jer očigledno to nije navežbano kako treba.

Ipak, ako se izuzme ta greška, Partizan je bio vrlo dobar protiv renomiranog protivnika, turskog vicešampiona, koji će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Bilo je tu dosta dobrih stvari, crno-beli su bili čvrsti i hrabri, nisu odustajali od svog stila, a posed je bio skoro ujednačen. Vidi se jasno da će trebati još vremena da Partizan dođe do automatizama da bi ostvario ono što Stolica želi: pas-igra od svog gola, posed i tranzicija ka trojci u napadu Rikardo-Menig-Holender.

Što se tiče šansi, Natho je brzo posle primljenog gola imao odličan udarac, ali je golman Fenera odbranio. U drugom poluvremenu, bar u početku, Partizan je bio bolji, Patrik Andrade je šutirao pored gola, baš kao i Rikardo.

Treba reći i da je Fenerbahče imao svoje šanse, ali ih nije koristio. Oba trenera, i Stolica i Žorž Žezus, su menjali po mnogo igrača i to je malo uticalo na izgled i lice ekipe protiv iskusnijeg i skupljeg Fenerbahčea.

Iako je Partizan izgubio, ova utakmica će značiti mladim igračima da vide da mogu da se nose sa protivnikom tog renomea, što će značiti kako u kvalifikacijama, tako i u Superligi, koja počinje već sledećeg vikenda.

Partizan igra protiv Javora u Ivanjici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike