Partizan slomio otpor Olimpijakosa i vratio svoje dete: Sveta Marković je otkupljen!

01.07.2022

18:17

0

Nije zimsko, već se ispostavilo da je letnje pojačanje

Partizan slomio otpor Olimpijakosa i vratio svoje dete: Sveta Marković je otkupljen!
markovic2 - Copyright Profimedia/MN Press

Dugo je Partizan "lomio" Olimpijakos i na kraju ga je slomio – Svetozar Marković je novo pojačanje crno-belih!

Kako je zvanično saopšteno, Partizan je otkupio njegov ugovor, a 21-godišnji defanzivac je potpisao ugovor na četiri godine.

 

 

Pregovori su bili jako teški. Olimpijakos je bio besan na Markovića jer je igrač zimus otišao iz kluba, vratio se u Beograd i tužio Grke zbog mobinga. Atinski crveno-beli su zato hteli da ga se otarase po svaku cenu, ali su hteli da dobiju obeštećenje i konkretnu ponudu.

Sa druge strane, Partizan je bio svestan da je u boljoj pregovaračkoj poziciji, tako da je odugovlačio i na kraju praktično doveo Olimpijakos do svršenog čina. Situaciji je pomoglo što je tužba bila na dobrom putu da igraču i crno-belima donese srećan kraj.

Odnosi između Markovića i Olimpijakosa pokvarili su se kada je klub počeo da kažnjava igrača jer je ovaj odbijao da prihvati pozajmice ili transfere za koje je mislio da nisu u interesu njegove karijere. Atinjani su ga zato terali da trenira rano ujutru, a na kraju se igrač pokupio i napustio i Grčku.

Ali, ne samo da je Sveta otišao, nego je podneo tužbu FIFA jer je mislio da je izložen psihičkom maltretiranju. Ta tužba je na kraju ubrzala rastanak, a i omogućila Partizanu da ima mnogo bolju poziciju u pregovorima.

Sve se to dešavalo još zimus, kada je Partizan doveo Markovića na pozajmicu, što se na kraju ispostavilo kao sjajno rešenje za obe strane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike