Zvezda jača nego što je bila! Direktor prvaka Srbije do detalja analizirao pripreme, a pričao je i o transferima

01.07.2022

05:08

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli odigrali tri test utakmice u Sloveniji, pre toga jednu na Zlatiboru

Zvezda jača nego što je bila! Direktor prvaka Srbije do detalja analizirao pripreme, a pričao je i o transferima
271871130_10160082212499884_3897604277182419502_n - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je okončala pripreme u Sloveniji, a sportski direktor Mitar Mrkela sumirao je utiske. Kako se nova sezona bliži, funkcioner crveno-belih pričao je o brojnim temama. Na primer novajlijama, Kingsu Kangvi i Osmanu Bukariju...

- Kangva je odigrao tri utakmice, Bukari dve i to je izgledalo jako dobro. Znali smo šta tražimo, brze i mlade igrače, novu energiju, koju smo sa njima dobili. Imaju kvalitet, ali naravno biće potrebno vremena da se uklope. Uvek sam govorio da volim prijateljske protiv slovenačkih ekipa, jer kada protiv njih odigrate dobro znate da ste na dobrom putu. Imali smo sezonu iz snova, osvojena je dupla kruna, igrana osmina finala Lige Evrope.

Uvek ima prostora za napredak, želimo da imamo bolju ekipu, konstantno rastemo, igramo sve bolje, što želimo i ove godine. Doveli smo dva brza igrača i mislim da smo sada sa njima još jači nego što smo bili - kazao je Mrkela za TV Arena sport, a zatim je odgovorio na pitanje da li će biti još pojačanja.

- Pratimo situaciju na tržištu. Uvek kažem, posle svake utakmice i treninga vrše se analize gde bi se moglo napredovati. Ako se ukaže prilika da imamo mogućnost da dovedemo kvalitetnog igrača koji će nas pojačati, onda ćemo to i uraditi.

Milan Gajić je na kraju sezone napustio klub i otišao u Rusiju, ali u Zvezdi ne brinu za poziciju desnog beka.

- Stanković često rotira i pravi različite formacije, što nije iznenađujuće. Mislim da imamo dva dobra desna beka, jeste Gajić igrao dobro u drugoj polusezoni, ali Pičini je doveden da se prvih šest meseci adaptira, s obzirom na to da je imao dosta tešku povredu. Nadam se da će sada od početka sezone  biti u svom najboljem izadnju.

Jako je teško naći bekove i ako gledate, mnoge evropske ekipe nemaju rezervnog levog beka. U poslednjih nekoliko godina su na toj poziciji igrali Gobeljić, Eraković, nekad i Degenek. Dvojica od te trojice su tu, tako da će oni biti neka vrsta alternative. U Srbiji stalno pratimo igrače, naročito na bekovskim pozicijama i u ovom trenutku mogu da kažem da na tim pozicijama u Srbiji nema igrača za Zvezdu.

Šef struke Dejan Stanković je krajem prošle sezone istakao da je Zvezdi potreban špic koji je rasni golgeter, odnosno, koji će davati 25-30 pogotaka po sezoni.

- Ja bih voleo da imamo takvog špica, ali oni su najskuplji na tržištu i za takvog igrači treba dosta novca. Imamo Ohija i Pavkova, koji su, svako na svoj način, doprineli timu. Nisu to loši igrači, ali Zvezda prati situaciju i ako se pojavi neko dobro rešenje mi ćemo iskoristiti to.

Dolaskom Osmana Bukarija napravio se neki balans, s obzirom na to da su se ranije napadi obično odvijali na levom boku preko trogula Katai, Rodić, Ivanić.

- On je doveden sa namerom da izjednačimo strane. Mi smo ranije imali Bena po toj strani, koji nije klasično krilo, njega vidite u šesnaestercu gde je izuzetno opasan i nije bez razloga jedan od najboljih stranaca. Bukari je drugačiji, više asistent, paker. Imaćemo brzinu, proboj, centaršut i ekipa će imati potpuno drugu fizionomiju.

Za kraj je izneo ciljeve za predstojeću sezonu.

- Mi imamo svoje ciljeve i uvek ih postavljamo visoko, uvek je to šampionska titula, ali i grupna faza evropskog takmičenja, koju imamo u džepu, ali ne bismo bili zadovoljni da završimo u Ligi konferencija. Nadamo se i verujemo da ćemo igrati Ligu šampiona, ali i Liga Evrope je takođe odličan uspeh, od čega nas deli jedna pobeda u dvomeču.

Mislim da u Ligi šampiona možemo biti konkurentniji nego što smo bili to sada. Međutim, to je super takmičenje gde ekipe imaju nestvarne budžete i u tom segmentu ne možemo da se merimo sa njima. Mi smo se i okolnostima Lige Evrope takmičili sa finansijski moćnijima od sebe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike