Zvezda i zvanično izgubila trku! Zenit predstavio kolumbijskog napadača plaćenog 4,5 miliona

30.06.2022

12:04

0

Autor: D. N.

Bio je i u Ajaksu, a onda je počela i prava "odiseja"

Zvezda i zvanično izgubila trku! Zenit predstavio kolumbijskog napadača plaćenog 4,5 miliona
20210624mmStanko10 - Copyright MN Press

Mateo Kasijera je predstavljen kao novi fudbaler Zenita. Kolumbijski napadač je napustio Soči i potpisao trogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu sezonu.

Inače, Kasijera koji je rođen u Barbakoasu 1997. godine je bio i želja Crvene zvezde, ali kada se u trku umešao i klub iz Sankt Peterburga bilo je jasno da prvak Srbije to ne može da isprati. Sada je sve dobilo i zvaničnu potvrdu.

Počeci nisu bilo nimalo laki.

- Imao sam lepo detinjstvo, ali uslovi za fudbal u mom rodnom gradu su bili daleko od idealnih. Na terenima na kojima smo igrali bilo je i kamenja.

Ali je fudbal oduvek bio moja strast i dešavalo se da smo imali samo jednu loptu. Kada bismo je izgubili, morali smo da nađemo nešto drugo kao zamenu. Takve stvari su mi pomogle da postanem ovakav kakav sam danas - kazao je svojevremeni Kasijera.

Kada je potpisao za Deportivo Kali, trud je počeo da se isplaćuje. Onda se pokazao u jednom od najvećih kolumbijskih klubova, pa je zapao za oko Ajaksu koji ga je doveo u aprilu 2016. Iako je igrao dobro, nije se izborio za mesto u prvom timu "kopljanika", pa je prebačen u drugi.

Zatim su ga poslali na pozajmicu u Groningen, ali je posle šest meseci otišao u argentinski Rasing na novu pozajmicu. Ajaks je zvanično napustio u septembru 2019. godine i prešao u Belenenšeš.

U avgustu 2021. je prešao u Soči koji ga je sada prodao Zenitu za 4,5 miliona evra.

Zanimljivo je da će u nedelju Zvezda protiv Zenita imati generalnu probu za sezonu pred nama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike