Grobarima će biti teško da poveruju u ovo! Rikardo otkrio – evo zašto titula nije završila u Humskoj!

20.06.2022

17:13

0

Napadač Partizana o bolnoj temi za sve na crno-beloj strani Topčiderskog brda

Grobarima će biti teško da poveruju u ovo! Rikardo otkrio – evo zašto titula nije završila u Humskoj!
Rikardo Gomeš - Copyright MN Press

Šampionska kruna petu godinu zaredom zaobišla je Humsku ulicu. Partizan dugo već gleda u leđa večitom rivalu, kojem je u sezoni za nama najozbiljnije ugrozio tron od početka Zvezdine vladavine srpskim fudbalu.

Imali su crno-beli pet bodova prednosti pred prolećni deo sezone u kojem su dozvolili šampionu da ga prestigne i odbrani nacionalni tron.

Šta se desilo sa izabranicima Aleksandra Stanojevića u prethodnih šest meseci pokušao je da odgonetne napadač „valjka“ Rikardo Gomeš u intervjuu za „Telegraf“.

- Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, jer nije normalno da osojite 98 bodova u sezoni, a da ne osvojite titulu. Ne mogu da kažem: zaslužili smo, jer naprosto nismo osvojili. Po mom mišljenju onaj ko je zaslužio ju je i osvojio, no, teško je prihvati posle duge sezone i svega što se dogodilo da nismo na kraju prvi prošli kroz cilj. Ali, to je fudbal – kazao je sjajni centarfor i otkrio da se nešto u svlačionici Partizana dogodilo u drugom delu sezone.

- Bili smo fokusirani u većem delu godine, ali na kraju nismo uspeli i teško je to prihvatiti. Meni je teško, teško je i svima drugima u timu, uveren sam u to. Nešto se promenilo u drugom delu sezone. U prvom delu smo, čini mi se, bili više povezani međusobno, dok smo u drugom delu pomalo izgubili i tu povezanost i moć, "hemiju" generalno. To je bila naša prednost, bili smo složni od prvog dana, rešeni da zajedno istrajemo do kraja, ali se nešto promenilo u nastavku. Da me sada pitate šta se promenilo, ne znam da vam odgovorim precizno.

Po crno-bele je sve nizbrdo pošlo posle prvog prolećnog derbija u kojem je Zvezda na stadionu „Rajko Mitić“ slavila 2:0 i preokrenula sezonu.

- Derbi je uvek više od tri boda. To su bodovi na kontu, emocije, injekcija samopouzdanja ako pobedite ili, pak, stramputica ako izgubite. To je sve očekivano i normalno, ali mi posle toga nismo dobro reagovali i to je naša najveća greška, morali smo da budemo spremni na sve, na svaku moguću situaciju. Jedan poraz ili remi nisu smeli da utiču, morali smo da promenimo mentalitet i da pokušamo da nastavimo gde smo stali. Igralo se na četiti dana i nije bilo vremena za "plakanje". Liga ne staje kada izgubite nego se nastavlja i naprosto smo morali da prevaziđemo situaciju u kojoj smo se našli, ali nismo. To je naša najveća greška – kazao je, između ostalog, Rikardo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike