Iliev se još čudi kako titula nije Partizanova: Svet ne pamti kada je neko sa 98 bodova završio kao drugi

24.05.2022

14:32

0

Autor: 24sedam

Na dodeli priznanja Rikardu Gomešu, sportski direktor rekaošta misli o sezoni u Superligi

Iliev se još čudi kako titula nije Partizanova: Svet ne pamti kada je neko sa 98 bodova završio kao drugi
rikardo - Copyright FK Partizan

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev na svečanosti povodom dodeljivanja priznanja Rikardu Gomešu za golove i igre u ovoj kampanji Superlige, ponovio je još jednom da u njegovom klubu vlada osećaj žali za izgubljenom titulom i da je to došlo kao rezultat štete koje se crno-belima činila u jednom delu sezone:

- Ne pamtim kada je neko sa 98 bodova završio kao drugi, ne samo u našem fudbalu, nego u svetskim okvirima. To zvuči nestvarno, mora da smo i tu neki rekord oborili, nažalost negativni. Mnogo toga je bilo dobrog, ali ostaje neverovatna žal zbog titule, pogotovo što znamo da smo dugi period bili na prvoj poziciji. Samo jedan mali pad, potpomognut štetama na račun jednog, a u korist drugog kluba, doveli su do toga da minimalni zaostatak ostane na snazi do kraja - rekao je Iliev.

Bivši golgeter crno-belih veruje da bi u četvrtak sreća mogla da se okrene na stranu Partizana i da konačno slavi jednu pobedu u derbiju, budući da je na prethodnih nekoliko mečeva bio bolji od Crvene zvezde, ali to na kraju rezultat nije pokazao:

MN Press
Rikardo i Iliev

- Imamo derbi u finalu Kupa, meč dve neverovatne ekipe, koje su tokom cele sezone i u Evropi pokazale da su u egalu. Verujem u našu ekipu, iako se ko zna koji put igra na njihovom stadionu. Verujem da ćemo biti nagrađeni za bolju igru, za razliku od prošlog i prvog derbija na našem stadionu, kada su nam pobede izmakle. Verujem da će nam se sve to vratiti u finalu.

Iliev ističe da je Rikardo najbolji stranac napadač koji je ikada igrao u Srbiji:

- Rikardo je najveći strani napadač koji je ikada igrao u srpskom fudbalu. Rekordi koje je oborio su nestvarni. Po onom što sam čuo, samo je još Darko Pančev u jednoj sezoni imao 40 golova, trenutno dva više od Rikarda. Raduje me što je on napadač koji na svim nivoima postiže golove, ne samo u srpskom fudbalu. Nadam se da ćemo uživati u njegovim golovima i u narednim godinama.

Tokom dana su se pojavile informacije da je Rikardo povređen i zato se nalazi pod znakom pitanja za finale Kupa u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić", ali u svojoj izjavi nije nagovestio mogućnost da najvažniju utakmicu propusti:

- Veoma sam ponosan na sve što sam ostvario u ovom dresu. Sezona je bila preduga, mislim da smo dali sve od sebe što smo mogli, ali to nije bilo dovoljno. Sada smo fokusirani na finale Kupa, da uzmemo taj trofej, jer zbog svega što smo uradili ove sezone zaslužili smo da nešto osvojimo - rekao je Rikardo.

Sve počasti Rikardu, proširio se i "Klub 100"

Rikardo Gomeš, odigrao je 101. utakmicu u dresu Partizana i time je, uz Miloša Jojića i Marka Jevtovića, ušao u „Klub 100”.

Pored obaranja rekorda Mateje Kežmana iz 1999. godine od 36 golova u sezoni (do sada 38 postignutih), Gomeš je u trofejnoj sali stadiona Partizana dobio još dva trofeja: "Koletov pehar“ koji uručuje list „Sportski žurnal“ najboljem igraču Super lige Srbije, kao i pehar „Slobodan Santrač“ koji FSS uručuje najboljem strelcu.
Trofej „Slobodan Santrač“ je Rikardu Gomešu uručio Nenad Santrač, sin legendarnog centrafora Partizana i reprezentacije Jugoslavije, dok je Žurnalovo priznanje predala ćerka legendarnog novinara Katarina Kostić.
Novi članovi "Kluba 100”, Miloš Jojić i Marko Jevtović u dresu Partizana odigrali su 130 (Jojić) i 119 (Jevtović) utakmica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike