Partizan bi igrao protiv Rusa ovog leta bez obzira na blokadu UEFA I FIFA

19.06.2022

09:30

0

Ruska menadžerka želela da ugovori mečeve Rostovu u Austriji

Partizan bi igrao protiv Rusa ovog leta bez obzira na blokadu UEFA I FIFA
20220613npStolica08 - Copyright MN Press

Ruska menadžerka sa FIFA licencom za ugovoranje prijateljskih utakmica Irina Poljanskaja izjavila je da ruski klubovi ne bi smeli tako lako da odustaju od utakmica sa evropskim ekipama tokom letnjeg pripremnog perioda, bez obzira što su ih UEFA i FIFA izbacili iz svih takmičenja.

Poljanskaja je rekla da je posebno Partizan pokazao interesovanje da igra protiv Rusa ovog leta.

- Klubovi su se psihički pripremili na to da ove godine neće biti prirpema u Austriji, iako smo sa Rostovom razradili plan priprema. Za ulazak Rusa u zemlju nema prepreka. Ne postoji vazdušna komunikacija sa Rusijom, ali teoretski bi ovo pitanje moglo da se reši. Postoje opcije sa čarter letovima - čak i sa "zatvorenim" nebom - priče Poljanskaja.

Pored Partizana, POljanskaja ističe i druge zainteresovane za utakmice sa ruskim premijerligašima:

- Raspitala sam se preko saveza da li postoji zabrana Slovencima da sparinguju sa našim timovima. Ispostavilo se - ne. I oni, i Mađari, i Srbi, Partizan posebn, bili su spremni da igraju sa nama. Naši austrijski partneri su nas čekali. Kažu da zbog trenutne situacije svi trpe. Timovima iz drugih zemalja su preko potrebni sparing partneri. Ali politička situacija se brzo menja, FIFA i UEFA očigledno nisu na našoj strani, a ni potpisani ugovori nisu garantovali utakmice. Danas ne zabranjuju, sutra će zabraniti. Stoga se Rostov nije usudio da ide tamo, radiće u klupskom trenažnom centru - rekla je Poljanskaja za "Čempionat".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike