Izbacivanje CSKA je politička odluka! Vatutin nakon sastanka progovorio o planovima Armejaca

16.06.2022

14:37

0

Na mesto ruskih klubova, došli su Partizan i Valensija

Izbacivanje CSKA je politička odluka! Vatutin nakon sastanka progovorio o planovima Armejaca
profimedia-0434651778 - Copyright Profimedia

Na današnjem sastanku Evrolige, odlučeno je da najelitnije klupsko takmičenje u Evropi, tokom naredne sezone igraju i Valensija i Partizan, što je automatski značio i kraj za ruske klubove.

Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin, nakon odluke Borda takmičenja, da izbace ruske klubove, kazao je da je ta odluka politička, ali da Armejci ostaju akcionar.

- Zapravo, odluka je donesena pre sastanka i teško je bilo očekivati ​​drugačiji rezultat. Ovo je politička odluka. Većina evroligaških klubova uverena je da im vlade njihovih zemalja neće dopustiti mečeve sa sa ruskim timovima. Siguran sam da od ovoga nema pobednika. Inače, Đordi Bertomeu je takođe napomenuo da je to iznuđen politički korak, od kojeg svi gube. Liga je bila jača sa CSKA. Bilo je mnogo reči o važnosti CSKA za takmičenje, ali odluka je ipak donesena protiv nas - kazao je Vatutin.

Večinom glasova, prema nekim informacijama, bilo je 7:4 za učešće Partizana i Valensije, doneta je konačna odluka.

- To su reči, a zapravo je Rusiji oduzeto učestvovanje u Evroligi. Žalosno je da u protekla tri meseca niko iz rukovodstva Evrolige nije smatrao potrebnim da razgovara sa ruskim klubovima o mogućnosti njihovog učestvovanja u takmičenju, o opštoj situaciji. Što se tiče pravnih posledica i našeg daljnjeg postupanja, treba videti kako će odluka biti pravno formalizirana. Nakon toga ćemo zajedno sa advokatima doneti odluku.

Na kraju, predsednik ruskog kluba je otkrio da će ostati akcionari Evrolige.

- Nije se raspravljalo o pitanju oduzimanja deonica CSKA. Nameravamo i dalje da budemo deoničari takmičenja - zaključio je Andrej Vatutin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike