Vučić zapretio "večitima": Poreze ćete platiti, sa svim kamatama

15.06.2022

12:05

0

Autor: 24sedam

Predsednik države rekao da se apotekarski delila pomoć na jednake delove

Vučić zapretio "večitima": Poreze ćete platiti, sa svim kamatama
Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da država se ponela fer prema Crvenoj zvezdi i Partizanu pomažući jednako oba kluba kako bi bili što konkurentniji kada izađu na međunarodnu scenu.

Vučić je najavio veća ulaganja u sportske kolektive iz centralne Srbije i Vojvodine da bi i oni postali ravnopravni najjačim ekipama iz prestonice.

- Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitih rivala, ako pogledate i koliko je Vojvodina dobila, ne malo novca, ali neuporedivo manje od večitih, ono što je naša greška i to prihvatamo, to je da smo mnogo manje novca dali u Niš, Kruševac, Kraljevo, ali morali bismo više da dajemo i na Sever, u Zrenjanin, Suboticu... Kada pogledate Niš u poređenju sa Zvezdom i Partizanom, tu nema smisla nikakvog i to ne možemo nikako da opravdamo. Moraćemo da damo više novca centralnoj Srbiji u odnosu na Beograd. Ali videli smo fer raspodelu i odnos države prema večitima - rekao je Vučić.

- Uz taj fer odnos je činjenica da smo tim ulaganjima pomogli Zvezdi i Partizanu da se uspešnije takmiče na evropskoj sceni. Imamo dva kluba koji su u prva tri u regionu uz zagrebački Dinamo u fudbalu, i u košarci dva najbolja u regionu. To ne bi bilo moguće bez podrške države. Što se tiče njihovog međusobnog odnosa, iz ovoga se vidi da je kao na apotekarskoj vagi vagano, koliko da dobije Zvezda, koliko Partizan i tu smo bili apsolutno fer.

Šef države se osvrnuo i na neplaćenje poreza istakavši da će klubovi morati da poštuju svoje obaveze.

- Ono što je važno je plaćanje poreza, izašli smo sa ciframa, to da li neko priznaje kamate ili ne, kamate postoje svuda u svetu i moja poruka je da će porez morati da plate svi, to je naša ključna poruka. I najmanje duguje KK Crvena zvezda, ali svi će morati da plate.

Vučić je rekao da prema poslednjim istraživanjima za Crvenu zvezdu navija 56 odsto populacije Srbije, dok 35 procenata podržava Partizan:

- Morate da imate na umu da je to ukupno 91 odsto navijačke populacije u Srbiji, 56 - 35 prema poslednjem istraživanju, oni predstavljaju našu zemlju, kada nose NIS ili MTS na našim dresovima, oni promovišu naše kompanije, o stranim neću da pričam. Velike su obaveze, šta god možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da ispune. Verujemo da će imati velika primanja zbog Evrope, ali da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa reprogramom - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO:

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti