Siniša Mali otkrio: FK Zvezda i FK Partizan duguju milijarde za porez!

14.06.2022

07:31

0

Ministar finansija pričao o večitim rivalima i istakao koliko im je država pomogla u prethodnim godinama

Siniša Mali otkrio: FK Zvezda i FK Partizan duguju milijarde za porez!
derbi - Copyright MN Press

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali otkrio je kolika sa dugovanja FK Crvene zvezde i FK Partizana po pitanju poreza.

- FK Crvena zvezda je od države dobila 17.6 miliona evra. Ako na to dodate Gasprom 45.8 miliona, 63.54 miliona evra koji je FK Crvena zvezda dobila od države i sponzora u poslednjih deset godina. FK Partizan je u tom istom periodu dobio 14 miliona evra. Tu moram da budem fer, 50 miliona evra je razlika u onome što je Crvena zvezda dobila u odnosu na Partizan. Ja sam pričao i sa predsednikom Vučićem da nađemo jednog sponzora i za FK Partizan. Kada je reč o dugovanju za porez, na današnji dan FK Crvena zvezda duguje 859.7 miliona dinara. Sa druge strane, Paritzan duguje milijardu i 299 miliona - poručio je Mali za televiziju Pink.

Ministar finansija smatra da je država uvek spremna da pomogne večitim rivalima, ali uz veću kontrolu.

- Ja se nadam da će građani videti koliko država stoji iza sportskih klubova Crvene zvezde i Partizana. Država je uložila preko 130 miliona evra, a vi dragi moji dugujete ogromne sume za porez. Želim da građani Srbije znaju da smo tu da pomognemo, ali moramo da uvedemo više reda u poslovanje sportskih klubova. Mi smo tu da pomognemo, ali uz veću kontrolu finansija. Ti klubovi bi trebalo da budu primer, a ne da budu tu kada treba da damo novac, a kada treba da se plati porez, od toga nema ništa - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike