Partizan finansijski ne može da parira Zvezdi, ali pregovara sa sedmoricom!

13.06.2022

09:31

0

Vazura otkrio i kada će biti poznato stanje tima

Partizan finansijski ne može da parira Zvezdi, ali pregovara sa sedmoricom!
20211017mmVazura01 - Copyright MN Press

U sportskom centru Zemunelo, Partizan je danas održao prozivku igrača pred početak priprema za sezonu 2022/23, a pored novog trenera Ilije Stolice i predsednika kluba Milorada Vučelića, prisutnima se obratio i generalni direktor, Miloš Vazura.

On je potvrdio da su crno-beli već u pregovorima sa sedmoricom igrača, a otkrio je i da se radi o Žilijenu Ngoji, bivšem igraču Eupena, koji je bio opcija prošle godine, kada je odluka ipak pala na Kvinsiju Menigu.

- Prošle godine smo bili spremni da platimo transfer, a sada je on slobodan. Možda je čudno, ali je bilo lakše dok je imao klub. Ima i druge ponude, u kontaktu smo, želimo ga, ali je to za sada sve. Igrač koji je tražen poput njega bira opcije. Neće se svakako završiti brzo. Dovešćemo dva do tri stranca, Iliev kao sportski direktor pregovara. Takođe, dovešćemo nekoliko domaćih igrača. Prelazni rok nije praktično ni počeo, a mi već krećemo na pripreme. Idemo ka tome da rešimo goruće, pregovaramo sa četiri domaća i tri strana igraca. Biće velikih promena, očekujemo veliki broj odlazaka i dolazaka - izjavio je Vazura, te otkrio i druge planove oko igračkog kadra:

- Dosta je igrača kojima ističu ugovori, svima smo se zahvalili i želimo da osvežimo tim sa novim trenerom. Biće potpuno jasna slika pre odlaska u Sloveniju, znaće se sve za nekoliko dana.

Direktor crno-belih veruje da će naredna sezona biti teška i zbog toga će ekipi biti potrebna nova energija koju mogu da donesu pojačanja:

- Dosta igrača danas je bilo ovde, nekima su istekli ugovori. Biće velikih promena u Partizanu, drastično drugačija ekipa. Naravno, svima smo se zahvalili, jednostavno sada želimo da osvežimo tim i da sa novim trenerom dovedemo novu energiju. Do odlaska u Sloveniju, a to je za par dana, biće potpuno jasna slika tima. Za tri dana ćete sve znati - rekao je Vazura novinarima.

Izbegavši da priča o imenima, Vazura je objasnio kako će izgledati prelazni rok:

- Svakako ćemo dovesti dva do tri strana fudbalera. U pregovorima smo sa njima, kao i sa pojedinim našim igračima. Trener i sportski direktor već imaju neke ideje, tako da ću ponoviti - biće velikih promena i zato mora doći dosta igrača jer će biti i mnogo odlazaka.

U odnosu na prethodnu sezonu neće se odustati od ranijeg koncepta da se ekipa stvara od iskusnih igrača i da se toj većoj grupi pridodaju najbolji fudbaleri iz omladinske škole

- Imamo dosta mladih igrača: Baždar, Milovanović, Jović, Vlahović, Ilić, Petković ... Videćemo do odlaska u Sloveniju ko će ostati, ko neće. Mislim da će biti miks mladih i iskusnih igrača, to je nešto što je i ranije krasilo Partizan i način na koji smo dobijali štopere Milenkovića, Pavlovića koji su bili sa iskusnijima pored sebe. Pregovaramo sa trojicom-četvoricom domaćih igrača, pregovaramo sa trojicom stranih, prelazni rok još nije ni počeo, a mi moramo da krenemo sa pripremama. Nije lako dovoditi igrače koji su slobodni, svi čekaju prave ponude da im tek stignu, ali idemo dalje da rešavamo ono što je nama goruće.

Pored ulaznih transfera mogući su i oni koji će iz kluba odvesti najbolje.

- Postoje, naravno, i takvi igrači, ali o njima nećemo da pričamo unapred. Ima klubova koji žele naše igrače, ali vodićemo se time šta oni nude i šta mi tražimo. U ovom trenutku imamo ponude za naše štopere, ali ima vremena. Ne žuri nam se da prodajemo igrače.

Vazura tvrdi da je finansijska situacija u klubu stabilna, kao i u prethodne tri godine:

- Nije plasman u Ligu Evrope važan samo iz finansijskog razloga, to je igrački važno. To klubu znači mnogo, Liga Evrope je prioritet. Trenutna finansijka situacija je stabilna kao i u prethodne tri godine. Možete da pitate sve trenere koji su bili tu, jer oni sa nama usko sarađuju, znaju kakva je dinamika isplata plata igračima. Sve je stabilno, sve u redu. Ostvarili smo i jedan dobar bonus od Sadika, tako da Partizan ulazi rasterećeniji u prelazni rok nego prošle godine. Imamo neki priliv, koji je 95 odsto javnosti želelo da nam ne se ostvari. Žao mi je što su se nadali uzalud, ali mi smo dobili bonus i sada ulazimo mirno u sezonu. Hoćemo da dovedemo nove igrače, one koji su slobodni, ali i one koje želimo da platimo, koji su prioritet sportskom sektoru i novom treneru. Blizu smo rešenja, nadam se da ćemo uskoro imati šta da kažemo.

Od odlaska Takume Asana iz Partizana prošlo je više 13 meseci, a rasplet u tom slučaju još nije na vidiku:

- Stvarno ne znam šta se dešava, jer slučaj je na KAS u Lozani. To bi mogao više da kaže naš advokat. Mislim da će do kraja godine biti rešeno.To je ono što ja znam.     

Svaka buduća prodaja ili kupovina igrača zavisiće od preporuke trenera Ilije Stolice:

- Da li će neko otići zavisiće samo od preporuke trenera. Ako trener kaže da se može prodati, onda će se "transferisati". Ono što nećemo sigurno prodati, mi već sada znamo ko je to. Već sam i zaboravio period kada smo morali da prodajemo igrače. Recimo, kada je odlazio Škuletić za četiri miliona, njega smo tada morali da prodajemo. Sada ne moramo i možemo da sačekamo sa ponudama. Nama je veoma važno i gde nam igrač odlazi, nije prioritet samo novac. Važno nam je da on tamo dobije prostor za dalji razvoj, da igra i da mi dobijemo novu korist. Kao što su Vlahović, Milenković, Pavlović, Lukić i mnogi mladi igrači svojim nastupima otvarali vrata novim igračima Partizana. Mi sada imamo ponude za naše mlade igrače, ali nemamo potrebu da reagujemo ako one nisu dovoljno dobre.

Direktor Partizana kaže da se u klubu negativno gleda na stav selektora raznih selekcija o njihovim mlađim igračima.

- Ja iz poštovanja prema FSS kao instituciji neću da pričam ništa loše, ali sam njima rekao ono što sam imao da im kažem. Mislim da su neki naši fudbaleri zaslužili poziv. Isto tako našeg Ilića nisu videli da postoji, pa je kasnije postao standardan i bili su zadovoljni njegovim igrama. Neki raniji funckioneri saveza nisu videli Filipa Stevanovića, pa je on završio u Mančester sitiju. Mi smo našim mladim fudbalerima rekli da je njima Partizan dovoljan za razvoj karijere, nećemo ništa na silu. Ne zovemo Savez, ne teramo ih da zovu naše, bože moj... Naveo sam primer igrača Mančester sitija. Nije igrao za reprezentaciju zato što je bio igrač Partizana. Vidite našu reprezentaciju i koliko je tu igrača iz našeg mandata!? A priča se da radimo loše. Mi se kvalifikovali na SP, pa možemo i nabrojati sve koji su učestvovali u tome - Pavlovića, Vlahovića, Živkovića, Milenkovića, Lukića... I mi radimo loše? Onda loše radi i reprezentacija. Opet ću reći, bože moj, ne vidim razloga za to da nema više naših igrača u selekcijama, ali poštujemo odluku. Pričali smo sa ljudima iz saveza, stavljamo tačku i ne želimo negativno da komentarišemo. Kada budu procenili da su im potrebni naši fudbaler, biće uvek tu da se odazovu.

Zvezdin finansijski plan za prelazni rok Partizan može samo da sanja, ali izdvojenih četiri miliona evra u komšiluku za pojačanja nije nešto što previše zabrinjava Vazuru:

- Nažalost, naš budžet nije približan njihovom, ali tražimo drugačije igrače i pozicije, tako da se ne borimo protiv njih. Oni imaju veći budžet, mi imamo dovoljan za dovođenje tih fudbalera koje traži sportski sektor. Mislim da smo do sada dokazali da imamo što se tiče stranih igrača bolju procenu. To kada mediji izveštavaju ne izgleda tako. Kao da Rikardo nije dao 38 golova, kao da na Sadiku nisu zaradili 8.500.000 evra i zaradoićemo još 500.000 i deset odsto od sledećeg transfera. Kao da Tavamba nije napravio veliki uspeh u Arabiji, kao da Asano nije otišao i napravio nešto, iako nas je napustio na ružan način... Dakle, mislim da naš sportski sektor ima bolju procenu, a kod domaćih igrača, oni imaju prednost jer uvek mogu ponuditi bolju platu i zato smo izgubili par pojačanja. Jednostavno su otišli na drugu stranu, jer nismo mogli da im ponudimo te uslove. Vi možete da pogledate njihovu klupu. Imaju ponudu i za Ohija, koji je sedeo na klupi u poslednje vreme. Mi nemamo ponudu za Rikarda. On želi da ostane ovde, njemu je lepo ovde i mi nećemo na veštački način da dižemo vrednost naših fudbalera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike