Legendarni alžirski golgeter optužen za prevaru i falsifikovanje kao vlasnik dvoje novina, sada mu sledi robija

03.06.2022

07:39

0

Autor: 24sedam

Čuveni Rabah Mađer u teškoj situaciji

Legendarni alžirski golgeter optužen za prevaru i falsifikovanje kao vlasnik dvoje novina, sada mu sledi robija
Rabah Madjer - Copyright Printscreen / Youtube

Legendarni alžirski fudbaler Rabah Mađer krivično je gonjen zbog falsifikovanja, davanja lažnih izjava i prevaru, zbog čega je tužilac u Alžiru zatražio za njega kaznu od 18 meseci zatvora.

Prema pisanju lokalne štampe, bivši as (63) procesuira se za "laž i korišćenje falsifikata”, "lažnu izjavu” i "prevaru”, a sva ta dela nastala su tokom njegovog poslovanja na čelu dvoje novina, "Al Balag” i "Al Bala Erijadi”.  Navodno je tom prilikom Mađer nastavio da unovčava čekove od javnog oglašavanja godinu dana nakon što su listovi zatvoreni.

 

Tužilac, Nacionalna agencija za izdavaštvo i oglašavanje (ANEP), tražila je povraćaj novca, kao i isplatu štete, ali nije poznato da li se to i desilo. Presuda će biti izrečena 9. juna.

 

Rabah Mađer je ostao upamćen po sjajnim partijama u dresu Porta, naročito po igri u finalu Kupa evropskih šampiona 1987. godine kada je zajedno sa Paolom Futreom napravio preokret i doneo pobedu od 2:1 u meču protiv minhenskog Bajerna.

Nedavno ga je predsednik portugalskog kluba Pinto da Kosta proglasio za najboljeg igrača tokom njegovog vođstva, a Mađer je tim povodom rekao:

- To me čini srećnim, zaista sam ponosan. Pinto da Kosta je uradio mnogo za klub, imao sam sreću da radim sa velikim čovekom poput njega koji mi je omogućio da osvojim mnoge titule i da igram u velikom klubu kao što je Porto - rekao je Mađer.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike