Piksi otkrio zašto nema Vlahovića! Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini!

30.05.2022

10:12

0

U Beogradu će se igrati 2. i 5. juna, Stokholmu 9. juna, a u Ljubljani 12.

Piksi otkrio zašto nema Vlahovića! Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini!
0MET7802 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije će od 2. do 12. juna odigrati četiri utakmice u okviru UEFA Lige nacija, protiv Norveške, Slovenije i Švedske, a selektor Dragan Stojković je već objavio konačan spisak za duele u Beogradu, Stokholmu i Ljubljani

Povodom predstojećih mečeva Lige B u grupi 4, "Orlovi" su se okupili u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a konferenciju za novinare je održao strateg našeg nacionalnog tima.

Prvo pitanje je bilo koliko su igrači spremni, s obzirom na kraj sezone i opterećenost.

- Učinićemo sve da svi budu dovoljno spremni i da odigraju na najvišem nivou.Dosta njih je treniralo ovih dana u Pazovi. Nema mesta za neku brigu što se toga tiče. Biće dovoljo motivisani jer je takmičenje važno. U zavisnosti od rasporeda tražićemo rešenja da budemo na maksimumu u svakoj utakmici. Zasićenost kao reč ne sme da postoji.

Ekipu ćemo praviti po nama, a ne po protivniku. Poštujem svakog igrača i svi su spremni:  Nebitno je ko če igrati, a ko biti na klupi. Imam poverenje u njih, u svakom smislu.

Zatim je odgovorio na pitanje o stanju Dušana Vlahovića, koga nema na spisku od kada je potpisao za Juventus.

- Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini - našalio se malo Stojković, a zatim dao i detaljnije objašnjenje o stanju napadača "stare dame" iz Torina.

- Vlahović duže igra sa bolovima u preponskom delu. Tako da smo u stalnom kontaktu sa njegovim klubom. Znamo o čemu je reč i neko vreme neće biti sa nama.

Zatim je pričao o novajlijama na spisku, između ostalog i Strahinji Erakoviću.

- Imali smo veliki peh sa (Urošem) Spajićem. Mnogo mi je žao kad dođe do takvih stvari. Nažalost, to je deo karijere, fudbala, deo posla. Reagovali smo odmah da smo na tim pozicijama gde smatramo da treba da proverimo nove snage da (Erhana) Mašovića i Erakovića pozovemo da ovog puta budu s nama.

Mislim da je to dobra, potpuno logična odluka s obzirom da i jedan i drugi pružaju partije koje zaslužuju pohvale - dodao je Stojković i napomenuo da je za razvoj Erakovića "zaslužno" pravilo bonus igrača koje postoji u Superligi Srbije.

- Već duži period igra na visokom nivou. Vidite na njegovom primeru koliko je važno pravilo o bonus igračima, jer da ga nema teško da bismo ga videli u prvom timu. On je već mladi reprezentativa, ali je svojim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju. I pre finala Kupa sam odlučio da ga pozovem, on je budućnost naše reprezentacije. Nebitno je da li će sada igrati. Računamo na njega - objasnio je Piksi situaciju sa mladim štoperom Crvene zvezde.

Pričao je selektor A tima i o partijama kadeta Srbije koji su u polufinalu eliminisani od Holandije,.

MN Press
 

- Želim da (Radovanu) Krivokapiću i svim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji u ovim utakmicama. Sportska nesreća što nisu ušli u finale, alli to je fudbal i oni moraju da shvate da se to nekad dešava. Ali oni su naši heroji, njihov uspeh pokazuje da Srbija ima talenata i itekako predstavljaju budućnost srpskog fudbala. U ovom godištu se naći među četiri, skoro u finalu je velika stvar. Dobro rade, posvećeni su fudbalu, dobri su drugari i pokazujju požrtvovanost da budu pravi kad treba. Baš sportska šteta što nisu u finalu, ali za mene kao da su osvojili.

Osvrnuo se i na dve prečke mladog Jovana Mijatovića u duelu sa "lalama", kao o na onu starijeg prezimenjaka, iz 1998. godine.

- Prečka, isto ime, sve se namešta. Šteta. Desi se. Ta 1998. je mogla da bude drugačija. Ali nekad morate da imate i sportske sreće i umeća. Fudbal je sastavljen i od manje lepih momenata i moramo da prihvatimo tu realnost.

Pitanja su se ređala, a između ostalog Stojković je rekao da "orlovi" napadaju prvo mesto u grupi Lige nacija.

- Shvatamo Ligu nacija kao vrlo važno takmičenja koje može da nam donese benefit. Razmišljamo da budemo prvi u grupi, ono nas zanima i učinićemo sve da dođemo do njega. Vreme slavlja je prošlo i lepog osećaja, prošao je Lisabon (plasman u Katar prim. aut). Okreće se nova stranica da što spremniji i kvalitetniji dočekamo Ligu nacija, koja nosi takmičarski duh. Respekt Švedskoj, ali najviše sebe respektujemo.

Za Stojkovića Mundijal u Kataru je još daleko, odnosno Liga nacije nije za zagrevanje.

- Mundijal u Kataru je za šest meseci, kakvo crno zagrevanje? To je takmičenje kada moramo da budemo dobri i kvalitetni, sa kontinuitetom kakav želimo. Nije bitna jedna utakmica, već više njih.

Zatim je pričao i o euforiji među navijačima.

- To je svojstveno nama. Ljudi sa pravom očekuju, ali uporedo ne mogu da idem od čoveka do čoveka i da govorim "smirite se malo". Treba da postoji takva vrsta tenzije i odgovornosti... Mi čvrsto gazimo nogama na zemlji, ne letimo i ima dovoljno vremena za Katar, da se prave analize šta, kako i da li možemo da uradimo.

Kao i o igračima koji nemaju veliku minutažu u klubovima.

- Imaćemo vremena da popričamo i o tim stvarima, znamo da neki nemaju dovoljnu minutažu, a neki ne igraju. Sa ljudske strane ne gledam samo fudbal kao nešto što je najvažnije, da li je pobedio i izgubio. Vodim i te kako računa o ljudskoj strani, a ova grupa se pokazala na tom polju, imamo pozitivni duh i bilo bi jako nekorektno da odstranim nekog, što je najlakše uraditi kada ne igraš. Srbija je mala zemlja.

MN Press
 

Kada mi neko kaže da Jović ne igra u Real Madridu jeste tačno, ali sa druge strane mora da se pošalje poruka da računamo na njega, da nije zaboravljen, već da iskoristili da vrati samopouzdanje. Imate slučaje po Evropi da selektori zovu igrače koji nemaju minutažu, poput Luisa Enrikea.

Stojković je takođe priznao da kao igrač nije imao ovako gust raspored, četiri meča u deset dana.

- Gledaćete Srbiju na najbolji mogući način. Nema razloga da bi se bilo šta menjalo. Trudićemo se da budemo dominantni, da mi kontrolišemo utakmicu, da se mi pitamo na terenu. Imam uverenje da će biti tako, uz poštovanje prema svima. I Norveška i Slovenija i Švedska su ekipe za puno poštovanje I tako gledamo, ali najviše poštovanja imamo prema sebi. Neće biti lako, Liga nacija je jedan izazov, dobar izazov.

 

 

I Norveška i Slovenija i Švedska su ekipe koje morate da shvatite maksimalno ozbiljno. Svaka ekipa imam svoj kvaltiet ali i mane. Prognoze kažu da je Švedska glavni konkurent. Ja ne mislim tako, mislim da su sve tri podjenako važne i podjednako dobre.

Nema težeg ili manje teškog protivnika. Svi su oni isti i bitno je kako Srbija istrči i igra i na taj segment smo pre svega fokusirani - zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike