Radnički se kockao, ali opstao! Kragujevac će i naredne sezone gledati Superligu!

29.05.2022

16:25

0

Autor: 24sedam

Pančevački Železničar slavio na „čika Dači“

Radnički se kockao, ali opstao! Kragujevac će i naredne sezone gledati Superligu!
20210918ivVozdovacRadnickiKg19 - Copyright MN Press

Kragujevac će i naredne sezone gledati Superligu Srbije. Radnički 1923 je preživeo revanš baraža za popunu elitnog ranga takmičenja, pošto je pančevački Železničar na „čika Dači“ danas slavio 1:0.

Pančevcima to nije bilo dovoljno da ostvare istorijski plasman u Superligu, zbog poraza u prvom meču (3:1), ali će im svakako biti veliki podstrek da naredne sezone još ozbiljnije napadnu viši rang.

Za razliku od prve utakmice, Pančevci su pružili znatno veći otpor ekipi Nenada Lalatovića. U prvom poluvremenu su nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gol rivala, da bi u 26. minutu uspeli da dođu i do pogotka. Posle pokušaja Gigića i Zuvića, Grgić je iskoristio odličnu loptu u prostor i sa nekoliko metara matirao golmana Lukića za nadu gostiju i vođstvo.

Radnički je posle primljenog gola zaigrao nešto ofanzivnije i sa takvim pristupom je imao dve izglednije šanse u finišu prvog poluvremena. Kovačević je pokušao iz prekida, dok je Ubiparip pogodio prečku posle odlične intervencije protivničkog golmana.

U drugom poluvremenu se uglavnom igralo na sredini terena iako je Železničar imao nešto veću inicijativu. Pretili su Pančevci preko Petrovića po desnom boku, međutim nedostajala je završnica u ključnim momentima.

U drugoj utakmici plej-auta sastaju se od 18:30 IMT i Novi Pazar, koji je u prvoj utakmici slavio 3:1. (Arena sport 1).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike