Lalatović zagrmeo posle poraza Radničkog od Metalca: Šta će nam VAR kada se u Kragujevcu nikad ne gleda!

20.05.2022

19:24

0

Autor: 24sedam

Temperamentni strateg otkrio pozadinu priče sa Borcem

Lalatović zagrmeo posle poraza Radničkog od Metalca: Šta će nam VAR kada se u Kragujevcu nikad ne gleda!
20220220ivPartizanRadnickiKg15 - Copyright MN Press

Metalac se na dostojanstven način oprostio od Superlige. Tim iz Gornjeg Milanovca savladao je u poslednjem meču sezone Radnički u Kragujevcu (2:1), čiji je trener Nenad Lalatović ponovo imao burnu reakciju u izjavi posle duela.

- Želim samo da pitam - šta će nama VAR, kada se u Kragujevcu nikada ne gleda? Ajde makar u baražu da gledamo VAR. Krivo mi je da je igrač koji nas je doveo do baraža dobio direktno isključenje i da neće biti u situaciji da igra ovako važne utakmice za svoju karijeru, od koje će jedna pred našim navijačima biti odigrana pred 10.000 ili 15.000 ljudi. U toj situaciji nije bilo prevelikog trzaja rukom, pritom glavni sudija odlučuje da ne kontaktira VAR nego da dodeli crveni karton. Zbog čega onda imamo VAR? Hajde da gledamo snimak, da vidimo da li je bio crveni ili nije - rekao je Lalatović za Arenu Sport.

Domaćin je poveo posle neobične situacije u 9. minutu pred protivničkim golom. Posle centrašuta sa leve strane u petercu je nepsretno intervenisao štoper Dušan Joković. Zatresao je sopstvenu mrežu i usput povredio golmana Mateju Maslarevića koji je ubrzo zamenjen.

U finišu prvog dela isključenje je zaradio napadač Radničkog Đorđe Maksimović. U gužvi pred golom gostiju udario je laktom Damjana Krajišnika.  Kazna za takav potez stigao je Kragujvčane u 51. minutu. Upravo je Krajišnik šutem sa 30 metara uhvatio na spavanju golmana Raičeviča i izjednačio na 1:1. Deset minuta kasnije, Đurić je asistirao, a levi bek Metalca Filip Antonijević postavio konačnih 2:1.

Kragujevčani će ostanak u eliti tražiti preko baraža koji su obezbedili u prošlom kolu.

- Znam da su svi bili sigurni da ćemo ispasti, ali Radnički neće ispasti jer imamo kvaltiet. Kragujevac i srce Šumadije zaslužuju da gledaju superligaški fudbal. Pozivam navijače da dođu da nas podrže, bez njih ne može. Neka dođe svaki Kragujevčanin na stadion da pokažemo zbog čega ovaj klub zaslužuje da igra u Superligi.

Otkrio je Lalatović i da li je potpisao za banjalučki Borac.

- Jesu me kontaktirali, ali rekao sam im da ću odličiti 5. juna. Radnički je veliki klub, baš kao što je i Borac iz Banjaluke. Od toga da li ću ostati u Kragujevcu zavisi od razgovora između mene i kluba, da li ću ostati u srpskom fudbalu to ću videti tek 5. juna. Sada molim sve navijače da nam pomognu da ostanemo u ligi - dodao je Lalatović.

PLEJ-AUT – 7. KOLO

Četvrtak
Radnik - Kolubara 3:0 (1:0)
/Spasić 7, Milovanović 55, Duronjić 86/

Petak

Mladost - Spartak 2:1 (1:0)
/Jojić 32, 62 - 89/
Proleter - Novi Pazar 0:2 (0:0)
/Mustafa 76, Maksimović 90/
Radnički 1923 - Metalac 1:2 (1:0)
/Joković 9ag - Krajišnik 50, Antonijević 60/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike