Greh od Boga ako Radnički ispadne! Lalatović i dalje veruje u opstanak! (VIDEO)

18.05.2022

20:14

0

Autor: 24sedam

Protiv Metalca neće biti publike zbog kazne disciplinaca FSS

Greh od Boga ako Radnički ispadne! Lalatović i dalje veruje u opstanak! (VIDEO)
20220220ivPartizanRadnickiKg09 - Copyright MN Press

Fudbaleri Radničkog 1923 imaju šansu za popravni, odnosno za ostanak u Superligi Srbije. Igraće Kragujevčani meč baraža sa trećeplasiranim timom iz Prve lige Srbije, ali će pre toga odigrati i duel plej-auta, sa Metalcem.

Duel poslednjeg kola plej-auta zakazan je za petak (17.30, Premium 2 TV Arena sport), a sve je najavio šef struke Nenad Lalatović.

- Mnogi su mislili da je baraž nedostižan za nas, ali kada verujete u sebe i svoje igrače, onda vas i Bog na kraju nagradi. Mislim da je ključan bio onaj niz od šest utakmica bez poraza i primljenog gola, koji nam otvorio put ka ostvarenju zacrtanog cilja - kazao je temperamentni trener uz napomenu da mu je žao Metalca koji je kao i Proleter ispao iz elitnog takmičenja.

- Jako mi je žao što je ekipa Metalca ispala iz Super lige. Za razliku od mnogih klubova koji uđu u Superligu, a nemaju uslove da je igraju, Metalac je klub koji sa svojom sportskom infrastrukturom, organizacijom kluba i kvalitetom igračkog kadra ispunjava sve uslove da igra Superligu na duže staze. Zbog toga smatram da nije zaslužio ovakvu sudbinu.

Napokon smo i mi dočekali jednu utakmicu u kojoj, žargonski rečeno, možemo da predahnemo. To nam pruža mogućnost da odmorimo i sačuvamo pojedine igrače za baraž i da ujedno pružimo šansu momcima sa manjom minutažom u proteklom delu sezone da se dokažu - izjavio je Lalatović.

Šef struke Radničkog 1923 priznaje da već uveliko razmišlja o baraž mečevima i da mu je to, kako sam priznaje, jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

- Posle finala Kupa Srbije sa Vojvodinom, za mene su predstojeće utakmice u baražu verovatno dve najvažnije utakmice u čitavoj trenerskoj karijeri. Imao sam priliku da pogledam par utakmica potencijalnih protivnika u baražu i mogao sam da se uverim da su to dobre i kvalitetne ekipe sa superligaškim igračima u svojim redovima.

U suštini, ne treba puno da se bavimo protivnicima, već da se isključivo fokusiramo na sebe. Radnički je klub iz srca Šumadije iza koga stoji armija vernih navijača i koji zaslužuje da bude standardni superligaš, tako da bi zaista bio greh od Boga da ispadne iz lige - zaključio je Lalatović.

Osim Marka Gajića, koji se polako vraća iz povrede i mogao bi da bude u konkurenciji za predstojeće utakmice u baražu, svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Lalatoviću za duel sa Milanovčanima.

Zbog incidenta na utakmici sa novosadskim Proleterom, Disciplinska komisija FSS odlučila je da sankcioniše kragujevački klub novčanom kaznom i jednom utakmicom igranja bez prisustva publike, pa će tako tribine stadiona "Čika Dača" u petak biti prazne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike