Zvezda i Partizan pred poslednjim činom u borbi za titulu! Evo kakav skor imaju večiti sa Voždovcem i Radničkim

18.05.2022

06:03

0

Autor: 24sedam

Poslednje kolo Superlige otkloniće dilemu o prvaku, igraće se u subotu od 18.30

Zvezda i Partizan pred poslednjim činom u borbi za titulu! Evo kakav skor imaju večiti sa Voždovcem i Radničkim
slika - Copyright MN Press

Subota, 18.30. U isto vreme počeće utakmice Superlige Srbije koje će defnitivno odlučiti ko će biti prvak. Prvoplasirana Crvena zvezda koja ima dva boda više od Partizana dočekaće Voždovac, dok će u Humskoj gostovati niški Radnički. Braniocu titule u Superligi, ekipi Dejana Stankovića teoretski je dovoljan bod za osvajanje petog uzastopnog trofeja.

Večiti rivali u ove duele ulaze kao favoriti, o čemu svedoče i rezultati u prethodnim mečevima. Mada treba napomenuti i da se Radnički i Voždovac bore za četvrto mesto. Nišlije su na toj poziciji, sa 51 bodom, dok Voždovac ima dva manje, pa samim tim u teoriji ima šanse za četvrtu poziciju.

Ako se vratimo u istoriju okršaja Zvezde i Voždovca dolazimo do podatka da su "zmajevi" poslednji put pobedili u maju 2017. godine. Rezultat je tada bio 3:2. Prvo je u 14. minutu Dušan Anđelković dao autogol da bi na 2:0 povećao Stefan Dražić. U nastavku, Andrija Luković je sa bele tačke smanjio na 2:1, da bi novu prednost doneo Nikola Srećković. Poraz je samo ublažio Marko Poletanović, u samoj završnici, za konačnih 3:2.

Kasnije je Zvezda i izgubila šampionsku trku sa Partizanom, a ispostavilo se da je ta utakmica bila ključna. Od tada nije bilo poraza tima iz Ljutice Bogdana. Naprotiv bilo je čak 11 pobeda, a poslednja je bila u martu. Na "Krovu" je bilo 3:0 uz golove, Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i Ohija Omoijuanfoa.

Ako se uzmu u obzir poslednjih 11 mečeva, skor je 11:0 u korist Zvezde, uz gol razliku 32:5.

U ovaj duel, Zvezda ulazi posle pobede nad Napretkom, a Voždovac nakon poraza od Partizana.

Kada je reč o Partizanu, crno-beli beli nemaju baš najbolji skor sa Nišlijama koje su često znale da pokvare planove "parnog valjka".

Tako su vezali tri pobede u prethodna tri meča, od 2:0, 4:0 i 2:0, a pre toga na "Čairu" je bilo 1:0. Golom Dušana Pantelića, Nišlije su slavile, ali su pre toga dva puta poražene. Treba spomenuti i 2019. godinu. Tada je u Superligi bilo 3:1 za Radnički, a u polufinalu Kupa je bilo 1:1. Ipak, u finale se plasirao Partizan.

U subotnji meč, Radnički ulaz posle pobede nad TSC-om, dok je Partizan savladao Voždovac.

Superliga, 37. kolo (7. kolo plej-ofa):

Četvrtak:

18.00 Čukarički - Napredak

Subota:

18.30 Crvena zvezda - Voždovac

18.30 Partizan - Radnički

18.30 TSC - Vojvodina

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike