Uvek vedar i nasmejan, pravi zvezdaš! Crveno-beli se emotivno oprostili od bivšeg igrača i trenera

15.05.2022

11:48

0

Autor: 24sedam

Bio je i član Upravnog odbora za vreme mandata Vladana Lukića

Uvek vedar i nasmejan, pravi zvezdaš! Crveno-beli se emotivno oprostili od bivšeg igrača i trenera
ostoji17 - Copyright MN Press

Stevan Ostojić nije više među nama. Legendarni fudbaler Crvene zvezde, rođen 1941. godine je preminuo, a putem zvaničnog sajta oprostio se i klub iz Ljutice Bogdana.

- Pamtićemo ga kao uvek vedrog i nasmejanog čoveka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo voleo Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima i kada se slavilo, ali i kada se tugovalo.

Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Ostojić. Neka mu je večna slava - navedeno je na internet stranici crveno-belih.

Takođe je napomenuto da će datum i mesto sahrane biti naknadno objavljeni.

Ostojić je rođen u Ostojićevu, a deo Crvene zvezde kao fudbaler bio je od 1966. do 1973, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić i za to vreme odigrao 277 utakmica (124 prvenstvene) i postigao 156 pogodaka, osvojivši s našim klubom tri titule prvaka i dva Kupa Jogoslavije. Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dve utakmice za "A" i mladu reprezentaciju Jugoslavije.  

Kao trener počeo je da radi najpre kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, koga je nasledio na klupi prvog tima, gde se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983/84, bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova. Bio je i član upravnog Upravnog odbora u vreme kada je Vladan Lukić bio predsednik Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike