Zvezdini klinci nastavili dominaciju! Pobegli Partizanu za treću vezanu titulu!

15.05.2022

14:10

0

Autor: 24sedam

Šampionski tron odbranjen na dva kola do kraja

Zvezdini klinci nastavili dominaciju! Pobegli Partizanu za treću vezanu titulu!
540x_850oml - Copyright FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde su odbranili titulu iako su na dva kola pre kraja odigrali nerešeno protiv Mladosti u Lučanima. Rezultat je bio 2:2 (Jojić u 6. i 52. minutu za Mladost, a Kahvić u 47. i Teodorović u 64. minutu za Zvezdu), ali s obziriom da drugoplasirani Partizan ima sedam bodova manje pitanje prvaka je rešeno.

To znači da će crveno-beli biseri i naredne sezone nastupati u Ligi šampiona za mlade, a u zavisnosti od seniorskog tima, znaće se i iz koje faze takmičenja. Do kraja sezone su ostale i utakmice protiv Grafičara i Voždovca.

 

 

Ekipu je tokom jesenjeg dela sezone predvodio Marko Neđić koji je potom preuzeo seniorski tim Grafičara, a na njegovo mesto je došao Milan Stegnjajić. Inače, ovo je treća vezana titula.

Šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji su: Stefan Marinković, Bogdan Marinković, Nikola Borjan, Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Vladislav Goldin, Kosta Nedeljokvić, Andrej Đurić, Stefan Leković, Aleksandar Đermanović, Stefan Melentijević, Pavle Bjelanović, Aleksej Vukičević, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Aleksa Ilić, Nikola Stanković, Luka Lečić, Marko Stojanović, Uroš Branković, Marko Ćurić, Nemanja Vidojević, Lazar Đurić, Jovan Šljivić, Mihajlo Milosavić, Pavle Ognjenović, Mlađan Ivanković, Andrija Radulović, Stefan Pirgić, Mirko Nikolašević, Mateja Bojović, Luka Bošković, Ivan Nikčević, Boris Matić, Jovan Mijatović, Marko Lazetić, Aleksandar Kahvić, Danilo Teodorović, Marko Janković i Davor Rakić.

Stručni štab Stegnjajića čine Nemanja Jokić, Vladimir Kovačević, Nemanja Supić, Srđan Ivović i Boris Brkić, a ne treba zaboraviti ni stručni štab Marka Neđića sastavljen od - Petra Petrovića, Vladimira Simića, Bojana Jorgačevića i Slobodana Čikare.

- Pre svega, ne smemo da zaboravimo stručni štab i momke koji su takođe učestvovali u osvajanju prvenstva, i koji su vodili ekipu u jesenjem delu sezone kada je napravljena dobra bodovna zaliha i razlika pred proleće. U nastavku sezone, bilo je svega. Mučili smo se sa raznim problemima, bilo je dosta povreda, brojne stvari su nas pratile i zaista smo delovali od sjaja do očaja. Bilo je teških trenutaka za nas, ali i lepih, i u tom duhu je i završena današnja utakmica - Zvezdinom pesmom i smatram da smo zasluženo prvi.

Prezadovoljni smo zbog ostvarenog uspeha i ponosni na činjenicu da smo šampioni Srbije. Takođe, podatak je još impresivniji kad se uzme u obzir da je ovo treća godina u nizu da je omladinska selekcija Crvene zvezde prvak Srbije, i svi koji smo deo kluba smo izuzetno srećni zbog toga - rekao je Stegnjajić, a oduševljen je bio i Viktor Radojević, jedan od najboljih fudbalera omladinske selekcije.

- Teško je naći prave reči posle ovakvog uspeha, ali srećan sam što smo na kraju sezone zasluženo prvaci. Znamo koliko smo vredno radili na tome, i kakva odricanja smo morali da pravimo, da bi osvojili titulu. Ipak, zasluženo, dva kola pred kraj sezone i to kao najefikasnija ekipa, ponovo podižemo trofej prvaka. Ono što želim da naglasim je da ćemo i u naredne dve utakmice dati sve od sebe da budemo pravi, jer za nas, pogotovo kada nosimo Zvezdin dres, svaka utakmica ima važnost - zaključio je Radojević. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike