Znate li ko je najviše zaradio za godinu dana? Neće biti onaj koji vam prvi padne na pamet, a na račun mu leglo 130 miliona dolara

13.05.2022

12:02

0

Autor: 24sedam

Samo od sponzorskih ugovora legendarni fudbaler inkasira 55 miliona "zelembaća"

Znate li ko je najviše zaradio za godinu dana? Neće biti onaj koji vam prvi padne na pamet, a na račun mu leglo 130 miliona dolara
mm - Copyright Profimedia

Po ustaljenom običaju, odnosno tradiciji čuveni magazin Forbs objavio je kojih to deset sportista može da se pohvali najvećom zaradom u poslednjih 365 dana.

Dominiraju fudbaleri i košarkaši sa ukupno sedam predstavnika na Top 10 listi, a poprilično smo sigurni da biste teško pogodili koji sportista je najviše zaradio.

Krenućemo od mesta broj 10 na kojem se nalazi Grk iz NBA Janis Adetokunbo sa 80,9 miliona američki dolara zarade u proteklih godinu dana.

Za tri miliona beži mu NFL legenda Tom Brejdi na poziciji broj devet. Osmi je profesionalni bokser iz Meksika Santos Saul, ili jednostavnije Kanelo, Alvarez sa okruglo 90 miliona zarađenih američkih dolara.

Na sedmom mestu nalazi se jedini teniser među 10 "najbogatijih", ali nije reč o, kako se možda moglo pretpostaviti, ni o jednom od igrača koji se nalaze u vrhu belog sporta. Ne, najviše novca zaradio je Švajcarac Rodžer Federer na čijem računu je od maja 2021. do danas čak 90,7 novih miliona dolara.

Mesto broj pet i šest zauzimaju dva košarkaša. Kevin Durent inkasirao je 92,1, a Stef Kari 92.8 miliona dolara.

Četvrti sa ravno 95 miliona je brazilska fudbalska legenda Nejmar, dok je na mestu broj tri Kristijano Ronaldo sa impozantnih 115 miliona.

Još šest miliona i dvesta hiljada dolara preko toga zaradio je čuveni Lebron Džejms i tako "presekao" niz fudbalera, koji pored trećeg i četvrtog mogu da se pohvale i prvim mestom.

 

 

A na njemu je, sa okruglo 130 miliona američkih "zelembaća" as PSŽ i Argentine Lionel Mesi. Zanimljiv je i detalj da je od tih 130 miliona čak 55 stiglo zahvaljujući prihodima od brojnih sponzora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike