Najveći poslovni promašaj u istoriji fudbala: Španac otkrio kako je mogao da dovede Ronalda iz Sportinga za siću

09.05.2022

07:50

0

Autor: 24sedam

Traženo obeštećenje Lendoiru se učinilo prevelikim

Najveći poslovni promašaj u istoriji fudbala: Španac otkrio kako je mogao da dovede Ronalda iz Sportinga za siću
Tan2022-5-2_215959123_1(1) - Copyright Tanjug/AP/Jon Super

Bivši predsednik Deportivo La Korunje Augusto Sezar Lendoiro otkrio je da je njegova uprava imala šansu da dovede Kristijana Ronalda iz lisabonskog Sportinga kada je još bio tinejdžer, ali da su odustali kada su čuli koliko Portugalci traže za njegovu slobodu.

Danas izgleda smešno da je španski klub izgubio jednog od najboljih igrača svih vremena jer im se iznos od 12.000.000 evra tada činio prevelikim.

- Gledali smo snimak njegove utakmice sa 17-18 godina i odlučili da saznamo za koju sumu je Sporting spreman da proda Kristijana. Portugalci su tražili 12 miliona evra, a mi smo smatrali da je cena previsoka. Nakon toga su pregovori završeni, pošto nismo mogli da se dogovorimo o visini transfera. Ronaldo je tada bio dečak i nismo znali kako će se razvijati u budućnosti. Posle nekog vremena, Mančester junajted je uložio novac i uzeo igrača - rekao je Lendoiro.

Ronaldo je prema dostupnim podacima otišao na Old Traford za 19 miliona evra, a ugovor je potpisao 12. avgusta 2003. godine.

Posle šest godina, tri osvojene titule prvaka Premijer lige i jedne Lige šampiona, Ronaldo je za 94 miliona prešao u redove Real Madrida.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike