Pobeda nad Mačvom koja ništa nije rešila: Problemi Partizana sve veći

31.10.2020

18:09 >> 18:13

0

Još jedno loše izdanje crno-belih uprkos trijumfu (2:0) nad poslednjeplasiranim timom Superlige

Pobeda nad Mačvom koja ništa nije rešila: Problemi Partizana sve veći
Copyright MN Press

Partizan je tim bez klasičnog gol igrača, samopouzdanja i jasne ideje kako da se igra protiv rivala sa “parkiranim autobusima” ispred kaznenog prostora. Protiv Mačve je sve izgledalo kao mnogo puta viđeno u poslednje dve sezone. Stalni napadi, lagani dolasci do šesnaesterca i već kod prvog odbrambenog zida ponestalo bi i snage i vizije o tome kako dalje treba razvijati akciju do gola.

Nema mira za Stanojevića: Bajbek završio polusezonu?

Srećom po crno-bele, jedna neoprezno igranje rukom Obrovca primoralo sudiju Milana Milića da u 47. minutu pokaže na penal, pa je Bibras Natho četvrtim golom sa bele tačke doneo vođstvo koje je Lazar Marković uvećao u 71. minutu.

MN Press

Na drugoj strani, Mačva je igrom pokazala da zaslužuje više od poslednje pozicije na tabeli. Imali su tri odlične prilike preko Zukanovića, Adamovića i rezerviste Ortiza, kao i jednu spornu situaciju, kada je arbitar Milić, možda, mogao da pokaže i na penal. Srušen je Zukanović od strane Vujačića, koji je kod starta morao opreznije da reaguje.

Osim situacije kod Markovićevog pogotka, domaći nisu pravili šanse ili se one bile iz kategorije “poluprilike”. Treneru Aleksandru Stanojeviću će zato ova utakmica samo otvoriti niz novih pitanja i problema, budući da pojačanje Žan Krištof Bajbek neće neko vreme biti na raspolaganju zbog povrede, a Filip Holender, koji je protiv Mačve igrao u špicu, nije klasičan centarfor.

Partizan s kreča “otvorio” Mačvu, Marković overio trijumf

Do nedeljnog duela Crvene zvezde sa Radnikom u Surdulici, crno-beli su na šest bodova zaostatka za liderom prvenstva i tri boda manje od drugoplasirane Vojvodine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike