Partizan je prvi finalista Kupa Srbije! Crno-beli samleli Vojvodinu, a slavili sa samo 2:1! (VIDEO)

11.05.2022

16:07

0

Autor: 24sedam

Rikardo i Menig postigli golove za domaći tim, Zukić strečlac za goste! Samo zahvaljujući golmanu Rockovu mreža gostiju nije napunjena do vrha

Partizan je prvi finalista Kupa Srbije! Crno-beli samleli Vojvodinu, a slavili sa samo 2:1! (VIDEO)
fkpart-vosa-41 - Copy - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana prvi su finalisti Kupa Srbije, jer su u polufinalnom duelu savladali Vojvodinu rezultatom 2:1 (2:0).

Golove na utakmici u kojoj su crno-beli propustili veliki broj čistih prilika za pogotke, postigli su Rikardo u 4. i Menig u 43. minutu za domaće i Zukić u 52. za goste.

Novi duel dva stara rivala nije otkrio ništa što se dosad nije znalo. Bilo je odmah jasno da će Partizan nastaviti dominaciju od subote i da opsada gola Rockova početi od prvog napada. Igrom slučaja kapitulacija je došla opet u 4.minutu, samo je sada Rikardo pogodio sa pet metara nakon što je Lazar Marković uradio sve što treba da učini jedan krilni igrač za svog centarfora. Niko, međutim, nije mogao da pretpostavi da će za sledeći pogodak domaćinu biti potrebno žrtvovanje osam čistih zicera.

Ta revija promašaja u narednih 40-tak minuta ne bi donela toliku korist Partizanu koliko je moglo da bude otrežnjujuće za gosta. Ni igre, ni talenta, ni volje da borbom nadoknadiš neki nedostatak. Svela se ekipa velikog srpskog kluba na pokušaje Simića i ništa više od toga, ako se zanemari Rockov koji je bio sve to vreme pred streljačkim vodom. Na njegovu sreću, taj vod nije bio raspoložen da dotuče rivala, da mu već u prvom poluvremenu sa još tri ili četiri komada u mreži nanese pravu katastrofu. Promašivalo se iz svih pozicija, prednjačio je kapiten Marković, nije zaostajao za njim ni Natho. Neverovatno su izgledala i pojedina rešenja igrača u kontrama, čak i kod "4 na 1", ali srećom po njih, na tribinama je danas bilo blizu 4.000 navijača sa jakim nervima, tako da podrška nije prestajala čak ni posle situacija u kojima bi Partizanov pionirski tim imao bolju reakciju od Stanojevićevog.

Poluvreme je prividno donelo bolju Vojvodinu u nastavku utoliko što je Simić spojio Zukića sa golom za 2:1, ali osim nekoliko minuta nervoze u igri crno-belih drugih posledica nije bilo. Partizan je izgubio kreaciju ranim izlaskom Natha u 58. minutu, a Vojvodina se do kraja mučila da veže tri pasa i da pronađe završni u trećini terena domaćina.

KRAJ SUSRETA: Partizan je prvi finalista Kupa Srbije. Savladali su crno-beli Vojvodinu sa 2:1, ali je po viđenom trebalo da bude mnogo, mnogo ubedljivije. Ipak, pobeda je pobeda. I to je ono što se računa kada se podvuče crta.

90. minut - Novi slobodan udarac za Partizana, sada šutira Urošević, ali pogađa živi zid. Igraće se još tri minuta.

87. minut - Nema gola. Rikardo zavrće ka Terziću ovaj šutira iz kolena, ali Bjeković brani glavom!

81. minut - Ponovo menaj Stanojević. Nemanja Jović umesto Meniga, a Filip Holender umesto Markovića.

77. minut - Novi napad Vojvodine doveo je do kornera. Strelac gola pokušao da šutne driketno iz ugla, lopta završila na mreži. Opet je opao ritam u igri crno-belih.

74. minut - Slobodan udarac sa 30-ak metar, Jojić preko gola!

73. minut - Iz igre izašao Stevanović zbog povrede, novi štoper gostiju je Kovačević. 

65. minut - Menja i Vojovodina. Vukčević umesto Matića, Nešković umesto Maksimovića.

63. minut - Opet velika šansa za Partizan i opet ništa. Centaršut Terzića na prvu stativu Miletić glavom šalje za koji centimentar pored gola. Deluje da su promene u  Partizanu donele živost u igri.

58. minut - Igra Partizana ne liči na onu iz prvog dela. Vidi to trener Stanojević i pravi izmene ne bi li razmrdao ekipu. Lutovac i Terzić su na terenu Miljković i Natho na tuširanju.

52. minut - Gol! 2:1! Strelac Zukić. Odličan napad Vojvodine i sjajna egzekucija. Utakmica je ponovo otvorena!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Promena u Vojvodini, umesto Vukadinovića na terenu je mladi Uroš Kabić.

POLUVREME: Partizan je samleo Vojvodinu, a vodi sa samo 2:0. Zaista su crno-beli mogli da postignu bar šest golova, ali je golman gostiju Emil Rockov briljirao!

43. minut - Konačno gol - 2:0! Kvinsi Menig! Fantastičan udarac u gornji levi ćošak. Ovo ni Rockov nije mogao da odbrani!

39. minut - Žuti karton za Jeličića zbog prekršaja nad Menigom. Igra Partizana je fantastična sve dok ne dođe do završnice. Zaista igraju odlično, ali gol Vojvodine deluje začarano! Strašan prodor Meniga, šut u bliži ugao, Rockov ponovo brani!

36. minut - Požuteo je i MIljković zbog faula nad Simićem. Kontra Partizana "pet na jedan" i greška Natha u dodavanju. Ljut je Izraelac na samog sebe, trener Aleksandar Stanojević ne može da veruje šta se dešava sa njegovim izabranicima u završnicama napada.

33. minut - U Humskoj ništa novo! Odlična akcija Partizana, odličan šut Saše Zdjelara, maestralna odbrana Emila Rockova!

28. minut - Još dve ogormne prilike za Partizan i još dva nestvarna promašaja. Marković i Jojić gube bitku sa fenomenalnim čuvarom mreže Vojvodine.

26. minut - Ovo nisu dobre vesti za crno-bele. Marko Jevtović zbog povrede morao van igre. U pitanju su problemi sa vratom. Na terenu je Miloš Jojić.

25. minut - Nastavlja se sa festivalom promašaja na stadionu Partizana. Sada je Natho u glavnoj ulozi, Ne koristi poklon od golmana Rockova i šutira pored gola. 

Stigle su i prve fotografije iz Humske!

20. minut - Odličan napad Vojvodine. Veljko Simić beži Miljkoviću i Miletiću ali šutira preko gola!

18. minut - I dalje je samo 1:0. Nova kolosalna šansa za Partizan. Ovog puta Rikardo je "jedan na jedan" sa Rockovom i šutira pravo u njega! 

15. minut - Šut Meniga sa 20-ak metara pravo u Rockova. Imao je napadač domaćih mnogo boljih rešenja.

9. minut - Kakva kontra Partizana! Menig seče loptu, razmenjuje dupli pas sa Rikardom i izbacuje Marković samog pred golmana Novosađana. Ali, Rockov maestralno brani udarac Markovića. Pokušala je i Vojvodina, šut SImića završava u rukama golmana crno-belih.

4. minut - Gol! 1:0 za Partizan. Strelac Rikardo. Ovo je njegov 61. gol na stotoj utakmici u crno-belom dresu! Izjednačio je i rekord Mateje Kežmana po broju golova u sezoni! Pogotku je prethodio sjajan prodor Lazara Markovića po desnoj strani i odlična pas ka strelcu Rikardu.

3. minut - Žuti karton za kapitena Vojvodine zbog prigovora.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike