Sudija plaćen da nas pokrade, ovo nema ni u Zimbabveu! Ninković grmi posle Kragujevca (VIDEO)

08.05.2022

19:10

0

Autor: 24sedam

Ne stišava se bura posle utakmice između Radničkog i Proletera u Superligi

Sudija plaćen da nas pokrade, ovo nema ni u Zimbabveu! Ninković grmi posle Kragujevca (VIDEO)
Nikola Ninković - Copyright Printscreen

Kako se bliži kraj Superlige tako su i tenzije sve veće. I dok neke možemo nazvati normalnim fudbalskim tenzijama jer se lome koplja oko titule ili opstanka, sve je više onih koje veze sa fudbalom nemaju.

Tako je bilo i ove nedelje u Kragujevcu na utakmici Radničkog i Proletera. Gosti su vodili do pred sam kraj, a domaći iščupali pobedu od 2:1.

Dešava se to svuda na svetu, videli smo i u polufinalu Lige šampiona, ali sve ono što prati ovu utakmicu je daleko od fudbala. Daleko od zdravog razuma, daleko od sporta, ljudskosti...

Prvi detalj o kom se priča je nesportski potez Nikole Ninkovića, koji je šutnuo rivala koji je pao na travu, a zatim želeo i da se fizički obračuna sa sudijom koji ga je isključio.

Drugi je potencirao trener gostiju Zumbul Mahalbašić izjavom da su sa tribina gađani kamenjem.


- Nije trebalo ni da dolazimo u Kragujevac! Unapred smo biti osuđeni na poraz. Ovo što smo danas preživeli, nema ni u Zimbabveu, takva sudijska nepravda... Ne zbog mog isključenja, crveni je bio zaslužen, ali golovi koje je postigao Radnički su u najmanju ruku smešni. Pobedonosni gol Radničkog neću ni da komentarišem. Dečko nosi rukom loptu i pogađa mrežu! Apsolutno smo pokradeni, ali ne ljutim se na sudiju, on je plaćen da to odradi. Očito smo morali da izgubimo! Moram sve da kažem, pa nek budem kažnjen, ali dosta mi je više. I mi igrači Proletera imamo porodice, živimo od fudbala, sportisti smo, to bi trebalo da bude dobra stvar, međutim, sve se svodi na mutne radnje koje traju godinama. Unapred se sve zna, ko je šampion, a ko ispada - ispričao je Ninković za Informer.

Svestan je greške koju je napravio, poslao je i izvinjenje Miriću, ali ga boli ono što se dešavalo u Kragujevcu:

- Izvinio sam se Marku za to što sam mu uradio, sve je bilo zbog situacije koja je vladala. Ponavljam, crveni je opravdan, ali sve ostalo nije. Čestitao sam i Nenadu Lalatoviću na pobedi, kao i većini igrača Radničkog sa kojima sam od ranije prijatelj. Najviše bih voleo da sam rekao posle utakmice kako su Kragujevčani bili bolji, mi podbacili, ja odigrao loše i kako smo zasluženo izgubili. Ali nije tako, pokradeni smo i to je cela istina. Dovoljno je reći da je sudija za nas prvi faul svirao u 68. minutu u utakmici punoj startova i naboja, a domaćinu svaki najmanji kontakt, koji se u bilo kojoj iole ozbiljnijoj i jačoj ligi ne bi svirao. Nadamnom nije dosuđen čist penal! Zašto postoji VAR?! Nisu hteli ni da gledaju sporan detalj...

Isključeni fudbaler je za kraj pomenuo i one koji podržavaju Radnički.

- Čak tri puta navijači Radničkog preskaču tribinu, ulaze na teren i gađaju nas. Jedan od njih udara našeg igrača, a sudija umesto da prekine utakmicu i isprazni taj deo, moli ih da se vrate! To nema nigde na svetu. Nastavio je utakmicu kao da se ništa nije desilo. Zato pitam - ima li ovde reda i šta sve treba da se desi da bi nastale neke promene u našem fudbalu? Bar što se zaštite aktera utakmice tiče. U Engleskoj nemaju ograde, ali se za ulazak ide na višegodišnju robiju, ovde radi ko šta hoće!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike