Ne daju nam da ostanemo u Superligi, bolje da nam lepo kažu da nas ne žele! Oštra reakcija Novog Pazara na kaznu FSS

05.05.2022

19:26

0

Autor: 24sedam

Generalni sekretar Fikret Međedović ogorčen posle odluke čelnika srpskog fudbala

Ne daju nam da ostanemo u Superligi, bolje da nam lepo kažu da nas ne žele! Oštra reakcija Novog Pazara na kaznu FSS
234 - Copyright Facebook/FK Novi Pazar

Fudbalski klub Novi Pazar kažnjen je sa 10 miliona dinara i uslovnim oduzimanjem šest bodova u slučaju da u naredne dve godine ponovo stigne dojava UEFA o sumnjivim rezultatima.

Nekoliko časova nakon što je objavljena vest o kazni, oglasio se generalni sekretar FK Novi Pazar Fikret Međedović.

On je za Radio televiziju Novi Pazar ocenio da je očigledno da ovaj superligaš nekome smeta i da je to razlog što ga je Fudbalski savez Srbije (FSS) kaznio.

- Želimo da pitamo na osnovu kojih kriterijuma i kojih konkretnih dokaza se donose ovakve drastične odluke. Sudeći po našim rezultatima, formi i igrama izvesno je da ćemo obezbediti opstanak u Super ligi, pa ovakvim postupcima određeni pojedinci žele da nas spreče da ostvarimo taj uspeh - rekao je Međedović.

On je priznao da u klubu ne znaju na šta da se žale i zatražio da se obelodane dokazi i pojedinci koji su navodno učestvovali u nelegalnim radnjama.

- Pošto je jasno da smo trn u oku, pošteno je da nam se otvoreno kaže da istupimo iz lige i mi ćemo to uraditi. Bolje je, nego da nas na ovaj način izbacuju. Ako smo već ovako nepoželjni, glupo je da trošimo novac od gradskog budžeta i sponzora. Bolje je da se ta sredstva usmere u druge svrhe - ocenio je Međedović, pa pojasnio šta za ovaj klub predstavlja iznos kazne.

- Ta novčana kazna predstavlja 20 odsto godišnjeg budžeta kluba, koji je jedan od najmanjih u Super ligi. Jasno da i na taj način žele da zaustave Novi Pazar i otežaju mu budući rad i funkcionisanje - zaključio je Fikret Međedović.

Tri kola pre kraja prvenstva, Novi Pazar je peti u plej-aut grupi i ukupno 13. među superligašima sa 35 bodova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike