Teški trenuci za italijansku legendu: Lekari se bore za život bivšem golmanu Juventusa

04.05.2022

15:54

0

Autor: 24sedam

Stefano Takoni već desetak dana nalazi se u kritičnom stanju zbog izliva krvi na mozak

Teški trenuci za italijansku legendu: Lekari se bore za život bivšem golmanu Juventusa
stefano takoni - Copyright Profimedia

Italijanski legendarni golman Stefano Takoni već desetak dana nalazi se u teškom stanju nakon što su doktori otkrili krvarenje na mozgu usled pucanja aneurizme.

Takoni se od 23. aprila bori za život u jednoj klinici u gradu Aleksandrija. Doktori ocenjuju njegovo stanje kao kritično i priznaju da je teško predvideti kako će izgledati dalji tok lečenja.

- Kao posledica onoga što se desilo, zbog normalnog toka ove patologije, pacijent prolazi kroz najkritičniji period. Naš medicinski tim nastavlja farmakološki tretman za lečenje, ali njegovo kliničko stanje varira. To je zapravo najkompleksnija faza koja može brzo evoluirati i u pozitivnom i u negativnom smislu nažalost. Narednih nekoliko dana biće kritično - rekao je doktor Andrea Barbanera.

 

 

Italijanska javnost i fudbalski navijači sa velikim interesovanjem prate vesti iz bolnice, jer Takoni je bio deo najsjajnije generacije Juventusa sa Platinijem, Bonjekom, Kabrinijem, Šireom i ostalima koji su tokom 80-tih osvojili sve što se moglo osvojiti. Zato podrška dolazi sa svih strana, a jednu poruku uputio je i bivši Zvezdin trener Valter Zenga sa kojim je zajedno bio u timu Italije za SP 1990. godine.

Takoni ima 64 godine, branio je za Inter, Juventus i još desetak manjih klubova. Oženjen je i otac četvoro dece.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike