Bajern nudio duplo više, ali Ginter je dao reč: Transfer godine - Frajburg vratio dete kluba i šampiona sveta

04.05.2022

15:52

0

Štoper želi da u punoj snazi sa svojim klubom igra Ligu šampiona

Bajern nudio duplo više, ali Ginter je dao reč: Transfer godine - Frajburg vratio dete kluba i šampiona sveta
matijas ginter - Copyright Profimedia

Ponajbolji fudbaler Borusije iz Menhengladbaha, Matijas Ginter, napustio je "milionere" i u narednom potezu napravio veliko iznenađenje.

Mesecima se o Ginteru govorilo kako pregovara sa Bajernom iz Minhena i Interom, dok je Barselona čekala pravi trenutak da krene u ofanzivu. A onda je odluka reprezentativca Nemačke iznenadila - vraća se u Frajburg.

28-godišnji fudbaler sigurno da će biti ogromno pojačanje ekipi koja se prvi put u istoriji nalazi na korak od plasmana u Ligu šampiona.

A zanimljivo je i kako je Frajburg uspeo da pobedi velikane na tržištu.

 

 

Naime, pouzdani defanzivac je rešio da se nakon nepunih osam godina vrati u klub za koji je nastupao u prve dve sezone u karijeri. Frajburg može da se pohvali činjenicom da je u svoje redove vratio dete kluba, igrača koji je 2014. godine postao svetski šampion sa reprezentacijom Nemačke.

Tada je bio ubedljivo najmlađi igrač nacionalnog sastava, a onda je pojačao Borusiju iz Dortmunda, odakle je kasnije prešao u istoimeni klub uz Menhengladbaha.

- Želeo sam da uradim nešto posebno u karijeri, a za mene nema ništa posebnije nego da se vratim u svoj grad i klub u kom sam počeo. Razvoj Frajburga na svim nivoima, potencijal tima i specijalan odnos sa klupskim zvaničnicima olakšao mi je odluku. Presrećan sam, sve se savršeno uklopilo - kazao je nemački reprezentativac tokom današnjeg predstavljanja.

Još jedna zanimljivost vezana za ovaj ugovor, jeste da je dogovor kluba i igrača da se vrednost potpisa ne objavljuje. A, kako je Bild objavio, to je Bajern iskoristio za poslednji presing i pokušaj da Ginteru promeni mišljenje, te su izašli pred agentom i ponudili duplo više.

Međutim, Ginter je bez razmišljanja odbio ponudu, te poručio da je dao reč koju neće pogaziti.

Transfer za divljenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike