Šok u Ekvadoru! Najbolji strelac lige optužen za brojna ubistva, trgovinu drogom i oružjem

03.05.2022

07:33

0

Autor: 24sedam

Gabrijel Kortes počeo sezonu sa sedam golova na osam mečeva, ali tu se verovatno završava njegov fudbalski put

Šok u Ekvadoru! Najbolji strelac lige optužen za brojna ubistva, trgovinu drogom i oružjem
kortes2 - Copyright Profimedia, Printscreen Instagram/karleusastar

Ekvadorac Gabrijel Kortes, 26-godišnji fudbaler tamošnje Barselone, uhapšen je krajem aprila pod sumnjom da je počinio teška kriminalna dela zbog kojih mu preti višegodišnja robija. 

Kortes je bio deo kriminalne grupe od 17 članova, a njemu se konkretno stavljaju na dušu naručena ubistva i šurovanje sa terorističkom grupom iz Kolumbije poznatom pod imenom FARC. 

- Ne samo da verujemo da je on umešan, već smatramo da je on naručilac ubistava - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ekvadora Patrisio Kariljo.

Kortes, koji iza sebe ima solidnu igračku karijeru kao član brazilskog Botafoga i ekvadorskih Emeleka, Gvajakila i Barselone, sumnjiči se da je kao vođa kriminalne grupe "Los Tigerones" odgovora za trgovinu drogom, terorizam, naručena ubistva, iznudu, ilegalnu trgovinu oružjem, municijom i eksplozivom. Istovremeno, zločini su činjeni kako u zatvorima, tako i van njih. Saznavši za vest o hapšenju Kortesa, njegova majka je pred kamerama apelovala na celokupnu javnost Ekvadora:

Profimedia, Printscreen Instagram/karleusastar
Gabrijel Kortez

- Molim građane Esmeralde da preduzmu nešto, moj sin nije kriminalac. Ovde, ali i u celom svetu, na nacionalnom nivou, moj sin je poznat. On je profesionalac!

Fudbalerov advokat Antonio Duran tvrdi da Kortes nije vodio nijednu zločinačku organizaciju, da nije izdavao nikakva naređenja i niti je bilo moguće utvrditi da li je počinio zločin:

- Gabrijel nikada nije obavešten o istrazi. Svi znaju gde živi, igra i trenira.

Duran je naglasio da je policija odgovorna za život njegovog klijenta, budući da je Kortes dva puta napadnut 2021. godine, a sada je smešten u zatvor u Gvajakilu, poznat po masakrima zatvorenika. U ovom zatvoru pre godinu dana ubijen je zet igrača, koji je tamo služio kaznu, a inače je mesto postalo poznato po masakru od koga su stradala 122 zatvorenika. Kortesova biografija otkriva da njegov brat Karlos posle optužnica za ubistva stradao od metka prošle godine i pretpostavlja se da je njegova smrt rezultat osvete suparničke grupe.

Gabrijel Kortes bio je veoma talentovan fudbaler o čemu svedoči i poziv u reprezentaciju iz koje je izbačen zbog nesportskog načina života i stalnih bežanja iz karantina u noćne provode. Iz brazilskog Botafoga je izbačen zbog prenosa pijanke na društvenim mrežama i veličanja Flamenga.

Prelazak u ekvadorsku Barselonu je bila prilika za njega da se promeni i činilo se da će sve krenuti nabolje jer je postao najbolji strelac šampionata i nikada nije prekršio pravila kluba. Izgleda da je svoju pravu ćud pokazivao van terena, ali to još mora da se dokaže u sudskom procesu koji će uskoro početi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike