Sve je jasno! Evo kako će na Zvezdu, Partizan i ostale srpske klubove uticati UEFA sankcije prema Rusiji!

02.05.2022

21:37

0

Autor: 24sedam

Kazna se odnosi na sva takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske unije

Sve je jasno! Evo kako će na Zvezdu, Partizan i ostale srpske klubove uticati UEFA sankcije prema Rusiji!
MN Press

Evropska fudbalska unija (UEFA) tokom dana je samo potvrdila raniju odluku o suspenziji Rusa iz svih mogućih takmičenja. Na ovaj način, ruskim reprezentacijama kao i klubovima zabranjeno je da se takmiče.

Ova odluka UEFA se naravno odrazila na i na druge države, između ostalog i na Srbiju.

Kako će ova promena uticati na naše klubove koji će se takmičiti u kvalfikacijama za UEFA takmičenja?

Srpski klubovi će (silom prilika) napredovati na listi. Evo koje konkretno promene nosi. Prvak će i dalje kretati od drugog kruga kvalifikacija za Ligu šampona. Ali, ako se desi da Viljareal ne osvoji Ligu šampiona osvajač Superlige će kretati iz trećeg umesto iz drugog kola kvalifikacija.

Takođe, naša zemlja će dobiti učesnika od treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Podsetimo, šampion Kupa Srbije je prethodno započinjao svoje učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Pa je i ovo napredak. Prošle sezone, početno, nismo ni imali učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog novoformirane Lige konferencija.

Ostalo se nije menjalo, pa će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Superlige Srbije (odnosno trećeplasirana i četvrtoplasirana ako šampion Superlige osvoji i Kup) startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO:

Arena

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti