Zvezdini napadači nikako da daju gol! Ohi i Pavkov nisu "poslušali" Stankovića! Evo koliko dugo "poste"!

28.04.2022

06:26

0

Ukupno su dali devet golova od početka polusezone od ukupno 41 gola koliko je dala ekipa

Zvezdini napadači nikako da daju gol! Ohi i Pavkov nisu "poslušali" Stankovića! Evo koliko dugo "poste"!
zvezda - Copyright MN Press

El Fardu Ben je postigao veoma lep gol u utakmici 33. kola Superlige Srbije. Prvo se čuvara oslobodio "lažnjakom", a zatim savladao golmana Čukaričkog. To je ujedno bio jedini gol na stadionu "Rajko Mitić", pa je tako Crvena zvezda zadržala lidersku poziciju u završnici šampionske trke.

Kao što je rečeno, strelac je bio ofanzivac sa Komora, a ono što "upada u oči" je da gol ponovo nisu dali ni Milan Pavkov koji je bio starter, kao ni Ohi Omojiuanfo koji ga je zamenio u 65. minutu.

Upravo je o (ne)efikasnosti napadačkog tandema govorio i šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- Vreme je da Ohi i Pavkov postignu gol, ali važno je da i ako to ne učine, doprinesu tome da to nekom drugom pođe za nogom. Oni odvlače pažnju štopera, vezuju ih za sebe i ostavljaju prostor Kataiju, Ivaniću i Benu da deluju.

Nadam se da će početi da postižu golove, ali bitno mi je šta pružaju na terenu tokom 90 minuta. Posle kad se otvori i kad krenu golovi, nadam se da neće stati - kazao je Stanković između ostalog u najavi utakmice sa "Brđanima".

Srećom po ekipu, umesto našeg i norveškog napadača, drugi igrači postižu golove i tako Zvezdu uspešno održavaju u misiji odbrane tiule. Ekipa je od početka polusezone, u svim takmičenjima dala 41 gol.

Vratimo se nekoliko mečeva unazad. U prethodnom meču, pobedi od 4:0 nad TSC-om, Mirko Ivanić je dao tri, a Ben jedan gol. Pre toga, protiv Partizana je bilo 0:0, a pre toga savladan je Radnički 1923 sa 4:1. Strelci su bili Slavoljub Srnić, Ben, Mirko Ivanić i Nemanja Motika.

Još ranije, u duelu u Kupu protiv TSC-a je bilo 4:0, uz golove Aleksandra Kataija, Bena (dva) i Ivanića. I protiv Radničkog u Nišu, Zvezda je bila ubedljiva. Pobedila je na "Čairu" sa 5:1, uz het-trik Kataija, i po pogodak Bena i Nenada Krstičića.

Poslednji put kada je Ohi bio strelac, bilo je to 20. marta, kada je pobeđena Kolubara sa 3:0. U meču 28. kola prvo su pogađali Ben, Milan Rodić i na kraju Ohi. I kada se sve to proračuna, napadač koji je došao iz Moldea je u pomenutih sedam utakmica na terenu proveo 303 minuta i kao što je rečeno dao samo jedan gol.

A kada se "podvuče crta" od početka polusezone, u svim takmičenjima (Superliga, Kup Srbije i Liga Evrope) na terenu je proveo 922 minuta, uz učinak od šest golova. Jasno je da je to ispod očekivanja za napadača koji je iz Moldea došao sa epitetom najboljeg strelca.

MN Press
 

Kada je reč o Pavkovu, od početka polusezone češće je starter bio Ohi, a junak sada već istorijske pobede nad Liverpulom dobijao je uglavnom šansu sa klupe. Mada je bilo utakmica kada su obojica bili starteri.

Sve u svemu ni Pavkov nije bio baš efikasan u tekućoj polusezoni. Dao je ukupno tri gola, Čukaričkom, Proleteru i Metalcu. Dakle, poslednji put je bio strelac 14. marta, na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Ukupno, za 760 minuta tri gola. 

Ali zanimljiv je jedan podatak. Na početku polusezone, protiv Čukaričkog bili su starteri i obojica se upisala u strelce, uz Aleksandra Dragovića. To je bilo 12. februara.

Onda je samo osam dana kasnije ušao sa klupe i dao gol za pobedu od 2:1 nad Proleterom. Ušao je u 68. minutu i skoro do kraja utakmice bio na terenu sa Ohijem. Norvežanin je izašao na samom kraju.

I kao što je rečeno, strelac je bio na gostovanju Metalcu, 14. marta. Poveo je domaćin, izjednačio je Ohi u 45. minutu, a Pavkov je dobio šansu na startu drugog poluvremena. U 56. minutu je postavio konačnih 2:1 i od tada, do danas više nije davao golove.

Promo/FK Crvena zvezda
 

Znatno efikasniji su Katai, Ivanić i Ben. Prvi strelac ekipe (drugi u celoj Superligi) kada je reč o srpskom šampionatu je Katai sa 20 golova, a prate ga Ivanić i Ben, sa 15, odnosno 13 pogodaka. Pavkov od početka sezone ima deset, a Ohi kao što je rečeno šest.

Do kraja sezone, Zvezda ima četiri prvenstvene utakmice, sa Vojvodinom., Radničkim, Napretkom i Voždovcem. Imaće i utakmicu polufinala Kupa Srbije sa Novim Pazarom. Samim tim, Ohi i Pavkov imaju šansu da konačno prorade.

    Ohi Omoijuanfo - učinak od dolaska u Zvezdu (početak polusezone)

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (90 minuta - 1 gol)

Crvena zvezda - Radnički Niš 0:0 (Kup Srbije) (57 minuta - / )

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (89 minuta - / )

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (79 minuta - 1)

Voždovac - Crvena zvezda 0:3 (69 minuta - 1)

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (45 minuta - 1)

Rendžers - Crvena zvezda 3:0 (60 minuta - / )

Metalac - Crvena zvezda 1:2 (68 minuta - 1)

Crvena zvezda - Rendžers 2:1 (62 minuta - /)

Crvena zvezda - Kolubara 3:0 (70 minuta - 1)

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:5 (55 minuta - / )

Crvena zvezda - TSC 4:0 (45 minuta - / )

Crvena zvezda - Radnički 1923 4:1 (45 minuta - / )

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (45 minuta - / )

TSC - Crvena zvezda 0:4 (17 minuta - / )

Crvena zvezda - Čukarički (26 minuta - / )

UKUPNO 922 minuta - 6 golova

    Milan Pavkov - učinak od početka polusezone

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (21 minuta - 1 gol)

Crvena zvezda - Radnički Niš 0:0 (Kup Srbije) (33 minuta - /, promašio u penal seriji)

Proleter - Crvena zvezda 1:2 (23 minuta - 1)

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (11 minuta - / )

Voždovac - Crvena zvezda 0:3 (90 minuta - / )

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (45 minuta - / )

Rendžers - Crvena zvezda 3:0 (30 minuta - / )

Metalac - Crvena zvezda 1:2 (45 minuta - 1)

Crvena zvezda - Rendžers 2:1 (90 minuta - / )

Crvena zvezda - Kolubara 3:0 (na klupi - / )

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:5 (90 minuta - / )

Crvena zvezda - TSC 4:0 (45 minuta - / )

Crvena zvezda - Radnički 1923 4:1 (45 minuta - / )

Crvena zvezda - Partizan 0:0 (45 minuta - / )

TSC - Crvena zvezda 0:4 (83 minuta - / )

Crvena zvezda - Čukarički (64 minuta - / )

UKUPNO 760 minuta - 3 gola

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike