Vest koju Italijani nisu želeli da čuju: Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije!

26.04.2022

16:16

0

Autor: 24sedam

To će se dogoditi u junu

Vest koju Italijani nisu želeli da čuju: Kjelini se oprašta od reprezentacije Italije!
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije Ðorđo Kjelini, nakon propuštene šanse da se Italija kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru, odlučio je da se povuče iz nacionalne selekcije.

Kjelini je, nakon pobede Juventusa protiv Sasuola saopštio da će poslednji put u junu u Londonu, na meču protiv Argentine, istrčati na teren u nacionalnom dresu.

- Oprostiću se od reprezentacije na stadionu Vembli, gde sam doživeo vrhunac svoje karijere osvajanjem Evropskog prvenstva - rekao je Kjelini za "DAZN".

On je naveo da bi voleo da je mogao da se oprosti od nacionalnog tima "lepšim sećanjima", ali da će utakmica u junu zasigurno biti njegova poslednja u dresu Italije.

Ostavio je otvoreno pitanje da li će i dalje uopšte igrati fudbal.

Ugovor sa Juventusom ističe mu 2023. godine.

- Moja ljubav prema Juventusu neće nikada prestati. Moram sada sve da izvagam do kraja sezone i razgovaram sa porodicom šta je najbolje - rekao je 37-ogodišnji italijanski fudbaler.

Najavio je da će konačnu odluku o nastavku klupske karijere doneti 11. maja, kada Juventus igra Kup Italije protiv Inter Milana.

Kjelini je debitovao u dresu Italije u novembru 2004. godine i od tada je odigrao 116 utakmica u nacionalnoj selekciji, a postigao je osam golova.

Sa Juventusom je od 2012. do 2020. godine devet puta postao prvak Italije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike