Lukić igra sezonu karijere, pa se dotakao Zvezdine prednosti u Superligi: Verujem u našu generaciju, Liga nacija će nam odlično poslužiti

26.04.2022

08:06

0

Bivši vezista crno-belih još jedan je srpski fudbaler koji blista na Apeninima

Lukić igra sezonu karijere, pa se dotakao Zvezdine prednosti u Superligi: Verujem u našu generaciju, Liga nacija će nam odlično poslužiti
lukic - Copyright Tanjug/AP

Proteklog vikenda na terenu Serije A, zablistao je srpski fudbaler Saša Lukić i sa dva pogotka doneo pobedu Torinu nad ekipom Specije, 2:1.

Lukić je rešavanjem ovog duela pokazao da se na njega može ozbiljno računati, te da Srbija ima još jednog mladog fudbalera, koji će tek blistati. Kada se sagleda šira slika, ovo je Lukićeva najuspešnija sezone u Seriji A.

- Globalno ako računam i igre za reprezentaciju, sigurno jeste. Od prošlog leta i prvog dana saradnje sa trenerom Igorom Jurićem, uživao sam bezgranično poverenje. Igram u kontinuitetu, što mi mnogo znači, osećam se lepo, otud i kvalitetne partije. Ostalo mi je ipak, da popravim dosta stvari, da češće dajem golove i asistiram, ovo prvenstvo mi je dalo osnovu za optimizam - kazao je Lukić u razgovoru za Sportski žurnal, te se osvrnuo reprezentativnim obavezama:

- Jurišaćemo na prvo mesto u Ligi nacija. Nećemo odstupati od stila igre iz kvalifiakcija. Četiri utakmice igraćemo u junu, posle čega bi dosta stvari oko plasmana moglo da bude jasno. Svih šest mečeva odlično će nam poslužiti i za ono što nas čeka u Kataru - naveo je vezista.

Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra, a Srbija je u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Lukić jedna čeka početak.

- U zanimljivom smo društvu. Neće nam biti nimalo lako. Razmišljaćemo od utakmice do utakmice. Ako budemo igrali na visokom nivou kakav je slučaj bio u poslednjem kvalifikacionom meču protiv Portugala u Lisabonu, onda će i u Kataru sve zavisiti od nas. Imamo veliku ekipu i selektora, dovoljno vremena da se spremimo. Jedva čekam Mundijal - naveo je vezista, pa prokomentarisao grupu i raspored utakmica:

- Nismo mogli da biramo. Znamo koliko je Brazil jak, veoma ga poštujemo. Biće velika utakmica i sve će biti otvoreno. Pokušaćemo da se nadigravamo sa ogromnom fudbalskom silom, da gledaoci uživaju i da se pitamo za rezultat. Mnogo verujem u ovu našu generaciju.

Lukić je u Italiju stigao iz Partizana, u čijoj školi je ponikao, te i dan danas prati situaciju crno-belih koji se bore za titulu.

- Još je sve otvoreno. Šampionat će biti neizvestan do poslednjeg kola. Gledao sam prvo poluvreme 167. večitog derbija, moj bivši klub bio je bolji i  mogao je na odmor da ode sa prednošću. Zvezda je u maloj prednosti. Drago mi je da je trka za titulu u Srbiji toliko zanimljiva - zaključio je Saša Lukić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike