Tadićev trener je mega bogat! Novi menadžer Mančester junajteda potiče iz jedne od najimućnijih porodica u Holandiji!

22.04.2022

16:19

0

Autor: 24sedam

Otac, još uvek, stratega Ajaksa napravio jednu od najvećih kompanija u zemlji lala

Tadićev trener je mega bogat! Novi menadžer Mančester junajteda potiče iz jedne od najimućnijih porodica u Holandiji!
profimedia-0627084229 - Copyright Profimedia

Budući bivši trener Ajaksa Erik Ten Hag je ovih dana u centru pažnje, pre svih osrtvskih medija. Potpuno razumljivo, pošto će holandski strateg od naredne sezone sedeti na klupi Mančester junajteda.

„Crveni đavoli“ su nedavno potvrdili dogovor sa holandskim stručnjakom, koji pred sobom neće imati nimalo lak zadatak da posrnulog giganta sa „Old Traforda“ vrati na staze uspeha kojima je Junajted sigurno koračao pod vođstvom legendarnog Ser Aleksa Fergusona.

Kako bi ga privoleli da „uzme vruć krompir“ na „Teatru snova“, čelnici Mančestera su Ten Haga učinili najplaćenijim holandskim strategom koji je sedeo na klupi nekog premijerligaša, a pre njega bilo je osam. Ipak, sasvim je izvesno da finansije nisu ni blizu glavni razlog zbog kojeg je Erik prihvatio posao na „Trafordu“. Prosto, on o finansijama ne mora uopšte da brine, pošto je njegova porodica jedna od najbogatijih u Holandiji.

Dobro ste pročitali, Ten Hagovi su mega bogati… A sve zahvaljujući njegovom ocu Heniju, koji je 1967. godine osnovao kompaniju koja se bavi nekretninama, a u međuvremenu je proširila biznis i na finansije.

Erik je srednji od trojice braća i jedini je koji se odlučio na „odmetništvo“ iz porodičnog biznisa. Njegova braća Mičel i Riko preuzeli su od oca upravljanje kompanijom, koja sada slovi za najveću u sferi nekretnina u regionu istočne Holandije.

Zanimljivo, Heni je silno želeo da i Erik bude uključen u porodični biznis. Ipak, sjajni strateg nije bio zainteresovan za preduzetničke vode, već je odlučio da sopstveni put gradi kroz fudbal i, očigledno, nije pogrešio.

Međutim, sada pred sobom ima najveći izazov u karijeri. Iako niko ne želi da ospori veličinu Ajaksa, rukovođenje Mančester junajtedom je bez dileme potpuno druga dimezija, a upravo u Erikovoj finansijskoj slobodi leži možda i najveći adut njegovog potencijalnog uspeha na „Old Trafordu“, zbog toga što neće moći da bude ucenjen na bilo koji način i neće morati, kao što i dosad nije, da pravi razne ustupke na uštrb svoje filozofije kako bi zadržao posao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike