Stanojević ne odustaje od titule, spremio osveženje za Čukarički: Znamo cilj i to nam je jedina motivacija!

19.04.2022

13:52

0

Urošević će propustiti i ovu utakmicu

Stanojević ne odustaje od titule, spremio osveženje za Čukarički:  Znamo cilj i to nam je jedina motivacija!
_CUKA_vs_PARTIZAN_60 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana u drugom susretu plej-ofa Superlige dočekuju ekipu Čukaričkog, a taj susret na programu je u sredu od 18.05.

A pred meč sa Čukaričkim, domaćini su remizirali u derbiju sa Crvenom zvezdom, dok je ekipa sa Banovog brda promenila trenera i to posle pretposlednjeg kola ligaškog dela šampionata upravo sa crno-belima.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, obratio se medijima, uoči meča sa Čukaričkim, te se dotakao brojnih aktuelnih tema, kao i tek okončanog žreba za polufinale Kupa Srbije.

- Znamo šta nam je činiti igramo na našem terenu i obećavamo borbu - bilo je prvo što je rekao Stanojević, te prokomentarisao promenu na klubi ekipe sa Banovog brda:

- Milan Lešnjak se vratio, dobar trener koji je to pokazao pobedama nad Zvezdom i Partizanom. U poslednjoj utakmici nisu ništa menjali, kratko je vreme, očekujem u nekom sličnom sastavu, kao u prethodnom periodu - naveo je trener Partizana, pa se osvrnuo an pripremu svoje ekipe:

- Nije nam teško, jer imamo cilj i nema tu nikakvih ni alibija ni priča. Tamo smo odigrali dobru utakmicu, nažalost nismo pobedili i usled još nekih stvari koje su se dešavale, a i zbog dobre ekipe Čukaričkog. Znamo naš cilj i to je jedina naša motivacija.

Prvobitni termin, 18.30, je promenjen, kako bi navijači mogli da promene lokaciju i podrže košarkaše, koji od 20.30 u beogradskoj Areni igraju meč osmine finala Evrokupa sa Bursom.

- Uvek očekujemo podršku, drago nam je da i košarkaška ekipa jednu važnu utakmicu. Nama treba ko god da dođe, treba nam pozitivna atmosfera. Želimo da ih pozovemo da dođu i da nam pomognu u borbi za titulu.

Povreda Slobodana Uroševića zabrinula je crno-bele još na zagrevanju uoči večitog derbija, 

- Već u petom, desetom minutu nije želeo da izađe, nije želeo ni na poluvremenu. Imao je problema sa listom, dobio je udarac, sad da li je od posledice udarca ili ko zna šta je, nije spreman ni za ovu utakmicu. Na poluvremenu je priminio injekciju, hteo je da nastavi utakmicu, ali jednostavno od petog minuta nije mogao da igra, ali je izdržao i on je jedan veliki karakter, koji će nam mnogo nedostajati. O njegovom stanju će se više znati za sedam dana, nakon kontrole - istakao je Stanojević, pa se osvrnuo na analizu derbija:

- Mi nismo zadovoljni kad ne pobedimo, ali smo zadovoljni, ne mogu da smo bolji, ali bili smo na ovom derbiju, to je realno. Tu smo. Iz tog razloga sam srećan i ponosan i kad mi tu stanemo između nas i pogledamo se, znamo ko je bio ili nije bio bolji. Pokušao sam da napravim najofanzivniju ekipu, Marković, Menig, Rikardo i Terzić i to je bilo tako. Dosta su istrčali, 75 minuta smo diktirali ritam, i bili ti koji su se pitali, ali jednostavno ne možete sve vreme, imate trenutak kada možete da postignete gol, ne postignete ga, niste mogli dalje. Jedina ofanzivnija ekipa je bila da je igrao Milovanović, zajedno sa Rikardom, ali pitanje je... Nije problem rizikovati.

Nikola Terzić je u 167. večitom derbiju propustio najbolju šansu, mogao je biti heroj, ali nije bilo sreće.

- Najveći teret pada na igrače imenom i prezimenom. Uvek je dobro da si u nekoj šansi, mogao je da bude junak i derbija i prevenstva, ali to su te male, koje te stavljaju da li si ove ili nisi. Na njemu je da se potvrdi, biće još derbija.

Priznao je Stanojević da u ekipi ima nekih problema, ali nije želeo da otkriva karte pred meč sa Čukaričkim, te je komentarisao i prethodni susret na Banovom Brdu.

- Bilo je tu više grešaka, ali da ne komentarišemo sad. što se nas tiče, dobro smo igrali, morali smo da postignemo gol. Imali smo dosta šansi, jedan na jedan sa golmanom i bočnih lopti, nešto ćemo možda nešto da promenimo, videćemo, ali sigurno da moramo sa onakvom energijom da uđemo u utakmicu - nije želeo šef struke crno-belih da komentariše detaljno rivala i promenu trenera, ali jeste Sašu Ilića.

- Pokazao je svojim radom tamo, načinom kojim je došao do rezultata, pokazao se i dokazao se. Ostale stvari ne bih komentarisao - kratko je dodao.

Osvrnuo se potom na žreb Kupa Srbije i duel sa Vojvodinom, koja u Beograd stiže dva puta u četiri dana.

- Dobro je da igramo kod kuće, ali znate gde nam je to, tek 11. maja. Vojvodina kao Vojvodina, znate kakav su klub. Spremaćemo se - zaključio je Stanojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike