Piksi šokirao sećanjem iz derbija: Sudija poništio gol i rekao - Dosta vam je, vodite 3:0!

19.04.2022

09:06

0

Knjiga o selektoru nosi brojne zanimljivosti

Piksi šokirao sećanjem iz derbija: Sudija poništio gol  i rekao - Dosta vam je, vodite 3:0!
19900418tmPiksiDejo - Copyright MN Press

Još od ranog detinjstva, kada je uživao u igrama na terenima niškog naselja Pasi Poljana, Dragan Stojković nagovestio je veliku karijeru. Karakter koji nosi sa juga Srbije, legendardnog fudablera, dogao je do neba, a Piksi je u međuvremenu nizao uspehe i kao trener, te selektor Srbije.

Najsjajnija zvezda i najveći uspeh sigurno je u njegovoj selektorskoj karijeri, kada je Srbija savladala Portugal u Lisabonu, te obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

U međuvremenu, taj put od Pasi Poljanje, pa do Portugala opisan je u knjizi Piksi 10, autora Nebojše Petrovića, novinara koji je više od 30 godina pratio njegovu karijeru.

Knjiga se već nalazi u većim knjižarama u Srbiji, iako je zvanična promocija zakazana za 18. maj u Beogradu, a oni koji su imali sreće da su je već pročitali, izdvajaju zanimljive delove.

- Prvi derbi sam izgubio, ali zato drugi... Krenuli smo furiozno i Partizan je posle pola sata ličio na boksera koji je dobio udarac u bradu i tetura se po ringu očekujući svakog časa gong za kraj meča. Počeli su golovi... jedan, drugi, treći. Onda dolazi i četvrti, Musemićeva lopta u prostor, ja dolazim iz dubine, bio sam bar tri metra iza poslednjeg igrača Partizanove odbrane, driblam Omerovića i iz mrtvog ugla šaljem loptu u mrežu - glasi Piksijevo sećenje uz dodatak:

- Dešava se nešto neverovatno, Dušan Čolić poništava gol zbog ofsajda, iako nije bilo nikakve signalizacije njegovog pomoćnika. Pošto je to bilo u 36. minutu, vrlo brzo je odsvirao kraj prvog poluvremena i kad smo krenuli ka tunelu, ja ga pitam: "Majstore, da li je moguće da si samo ti video ofsajd?" A znaš šta mi je Čolić odgovorio? Kaže: "Pa mnogo je, dosta vam je 3:0." Okej, bar je bio iskren (smeh). Da je priznao gol, mislim da bi Partizan doživeo jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike