Imao sam užasne utakmice za Junajted, a Van Dajk ima samo jednu manu! Vidić otvorio dušu i rekao šta očekuje od "orlova" protiv Šaćirija

10.04.2022

12:04

0

Autor: 24sedam

Legendarni kapiten Mančester junajteda veruje u "orlove"

Imao sam užasne utakmice za Junajted, a Van Dajk ima samo jednu manu! Vidić otvorio dušu i rekao šta očekuje od "orlova" protiv Šaćirija
profimedia-0027929945 - Copyright Profimedia

Legendarni štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić pričao je u intervju za onlajn magazin Atletik o reprezentaciji Srbije, šansam "orlova" na SP u Kataru ove godine, o Aleksandru Mitroviću i Nemanja Matić, ali dao je i savet Mančester junajtedu u vezi budućnosti Harija Megvajera.

Vidić za početak vidi "orlovima" dobre izglede za Katar, iako upozorava da neće biti lako opet igrati protiv Švajcaraca:

- U vrlo smo dobroj poziciji, sa pozitivnim trenerom kakav je Dragan Stojković Piksi. On apsolutno voli da igra ofanzivan fudbal. Igrači veruju u njega i cene slobodu koju im je dao. Rezultati su odmah došli. Pobedili smo Portugal u gostima, imamo iskusne igrače u najboljim evropskim klubovima. Primera radi Dušan Tadić je u Ajaksu, Sergej Milinković Savić u Laciju, Luka Jović u Real Madridu. Mnogi njih igra u velikim klubovima, i što je bitno trenutno su u zenitu karijere. Imaju između 25 i 30 godina. Niko od njih ne igra u Srbiji, svi su prešli na viši nivo. A tu je i Dušan Vlahović. Njemu je tek 22 godine, potpisao je za Juventus i napravio velike stvari za Srbiju. Napadač koji može da vam donese uzbuđenja - rekao je Vidić i dodao:

Profimedia
Evans, Berbatov i Vidić

- Utisak je da na ovom turniru možemo dobro da prođemo. Praktično smo u istoj grupi kao 2018. godine u Rusiji, sa Švajcarskom i Brazilom. Desilo se da vodimo protiv Švajcarske, ali nam je onda Šaćiri dao gol za preokret. Veoma bolno je sve to bilo. Biće i sada mnogo teško, ali verujem u prolaz - kaže Vidić.

Štoper jedne od najsjajnih generacija "crvenih đavola" žali što Mitrović nije dobio pravu priliku da se pokaže u Premijer ligi:

 - Mitro is on fire (smeh)... Šteta što ne igra u Premijer ligi. Ima samo 27 godina i već je najbolji strelac u istoriji Srbije. Verovatno će se ove sezone vratiti elitu. Voleo bih da Mitro svima pokaže da može da igra na višem nivou.

Vidić se prisetio Matićevih početaka u reprezentaciji Srbije, kada je još bio igrač slovačkih Košica, a selektor je bio pokojni Radomir Antić:

- Nemanja je napravio sjajnu karijeru. Sećam se prvog treninga koji je odradio sa nama u reprezentaciji. Nije bio uopšte poznat, igrao je za Košice u Slovačkoj. Bio je visok, imao je najduže ruke i noge, tako da ga nikada neću zaboraviti, ali odmah me je impresionirao. Pored toga što je sjajno koristio ruke u duel igri, kao vezni fudbaler se trudio da stalno gura loptu napred. Većina veznih igrača to ne radi. Odigravaju kratke pasove na stranu. Svideo mi se od prvog trenutka. Bio je san mnogih klubova. Čak i sada, kada dobije šansu, daje Junajtedu iskustvo i ravnotežu. Veliki profesionalac, odličan za svlačionicu, ponosan na svoje srpske korene.

Profimedia
Evra, Ferdinand i Vidić iznad Toresa

Već godinama oko Old Traforda se pričaju iste priče - ne postoji tandem štopera kao što su bili Vidić i Ferdinand. Cenu manjka harizme i kvaliteta plaća preskupo plaćeni Hari Megvajer, za koga Srbin ima jedan savet:

- Svaki igrač ima problem sa formom u nekom delu karijere. Jasno je da Megvajer nije najbolji ove sezone. Postoji nekoliko načina da rešite problem. Na primer, ne morate da igrate svaku utakmicu. Tako je najbolje dok pokušavate da ponovo pronađete samopouzdanje. Trener bi mogao da ga koristi u lakšim utakmicama , nije da ih ima mnogo u Premijer ligi. Teško je igrati dobro kada si pod tolikim pritiskom. Ljudi kao da čekaju da pogrešite. Eto, odgovorio sam vam kao trener. Nije problem da igrač kaže treneru: „Hej, ne osećam se dobro na terenu, daj mi nekoliko nedelja da se pregrupišem i onda da se vratim jači“. Imao sam užasne utakmice za Mančester i morao sam da pronađem mir i ponovo porastem.

Druga ploča koja se stalno vrti, ali na nivou Engleske i Evrope, odnosi na se na pitanje - ko je bolji - Vidić ili Van Dajk. Srbin tu vidi samo jedan problem.

- On je u ovom trenutku najbolji centralni bek na svetu. Moćan je fizički i u vazduhu. Mnogo je napredovao u odnosu na period kada sam ga prvi put video. Pomaže i to što je u dobrom timu. Njegov jedini greh je što je u pogrešnom klubu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike