Nakon večitog derbija, napadnut kombi sa decom: Sekunde su nas delile od tragedije

18.04.2022

17:04

0

"Odjednom je nastala lomljavina, gađali su nas kamenjem, staklo je letelo po nama"

Nakon večitog derbija, napadnut kombi sa decom: Sekunde su nas delile od tragedije
KATA8927 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon 167. fudbalskog večitog derbija, koji je između Crvene zvezde i Partizana odigran u subotu od 16 sati na stadionu Rajko Mitić, a okončan je remijem, 0:0, dogodio se napad na kombi u kome su bilia deca, koja su se vraćala sa utakmice.

Kombi koji na sebi nije imao nikakvih obeležja, kako tvrdi njegov vozač, upao je u zamku na putu, koja je možda ipak bila namenjena nekom drugom.

- To je bila borba za život, gledali smo samo kako da sačuvamo živu glavu i izađemo iz kombija koji gori - kazao je vozač kombija I. G.

Napad se dogodio nešto posle 22 sata, na izlasku iz Mladenovca na neosvetljenoj i nenaseljenoj deonici puta.

Vozač navodi da se jedan automobil zaustavio ispred njih, drugi ih je pak "zakucao" otpozadi, a jedno vozilo je stalo bočno. Tom prilikom, iz automobila je izašlo oko 15 muškaraca sa kapuljačama na glavi.

- Tada je počeo napad, kamenjem su nam razbili stakla, počeli su da ubacuju baklje, palicama su lupali po kombiju sa svih strana. Nastao je haos. Neka deca su spavala pozadi. Izbacivali smo baklje koliko smo mogli, oni su ih ponovo vraćali unutra. Blokirali su nam sva vrata, nisu nam dali da izađemo. To je bila borba za život, bili smo opkoljeni sa svih strana, bilo je jezivo i strašno, vatra je počela da se širi po kombiju... šta da vam kažem, gledali smo samo da spašavamo živu glavu - kazao je vozač i istakao da je borba trajala oko 15 minuta, kada su uspeli da otvore jedna vrata.

- Sekunde su bile u pitanju da ne izgorimo svi, jedva smo uspeli da izvučemo decu koja su sedela pozadi.

Jedan od putnika ovog kombija, dvadesetogodišnji mladić naveo je da nisu pripadnici nikakve navijačke grupe, te da nisu obavali utisak odakle putuju.

- Mi smo deca sa sela i želeli smo uživo da vidimo taj sportski spektakl. Ovo nam je bio prvi put da smo unajmili kombi da idemo. Ja imam 20 godina i bio sam najstariji, a svi ostali, među kojima je bila i jedna devojka imaju od 16 do 18 godina. Nismo imali nikakve šalove, ništa - kazao je on i dodao da je u trenutku napada, spavao:

- Onda je odjednom nastala lomljavina, gađali su nas kamenjem, staklo je letelo po nama. Vikali smo ‘nemojte, unutra je devojka’, ali oni nisu prestajali. Počeli su bakljama da nam pale krov, bilo je strašno, baš strašno.

Svih devet putnika, zadobilo je opekotine po rukama i glavi, kao i posekotine po telu. Prvu pomoć im je ukazala mladenovačka Hitna pomoć, a povrede su evidentirane kao lakše telesne. Od kombija je ostala samo "olupina".

- Mi nismo mogli da vidimo lica napadača, bilo je dosta dima i plamena od baklji, a imali su kapuljače. Policiji smo dali opis vozila koja su nas blokirala. Bili su tu pripadnici mladenovačke policije, ali i inspektori iz 29. novembra. Nezvanično smo saznali i da su nas napali Zvezdini navijači. Olupinu od kombija odvezli su u Mladenovac i sada je trenutno ispred policijske stanice. Nikakve dalje informacije o celom ovom slučaju nemamo - rekao je vozač, prenosi Nova, te na kraju dodao da su deci izgorele sve lične stavri koje su imali kod sebe:

- Meni su izgorela sva dokumenta, od jutros sam po službama, vadim novu vozačku, ličnu kartu, u kombiju mi je bio i pasoš, danas je trebalo da vozim jednu grupu u inostransstva, baš tim kombijem, Ali, sve to može da se nadoknadi, važno je da smo mi sačuvali živu glavu. Sekunde su nas delile od tragedije i hvala bogu da se sve završilo samo sa materijanom štetom - zaključio je vozač.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike