Duel Stanojevića i novinara na konferenciji: Zato što je 70 odsto u Srbiji crveno-beli kao vi, zato se relativizuju naši rezultati (VIDEO)

16.04.2022

18:48

0

Autor: 24sedam

Trener Partizana ponovo emotivan u svom medijskom istupanju

Duel Stanojevića i novinara na konferenciji: Zato što je 70 odsto u Srbiji crveno-beli kao vi, zato se relativizuju naši rezultati (VIDEO)
stanoje - Copyright MN Press

Nakon remija u 167. večitom derbiju, trener Partizana Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije ušao u verbalni duel sa novinarom koji je smatrao da je ukupno gledajući učinak dva tima u tri duela Crvena zvezda više zaslužila prvo mesto.

Stanojević je želeo da skrene pažnju novinaru da gleda širu sliku, odnosno sve utakmice u kojima je njegov tim gubio bodove, i da zbog toga njegova ekipa zaslužuje više od drugog mesta.

- Čestitam mojim momcima na karakteru. Čestitam i Zvezdi na fer igri. Čestitam i navijačima. Mi smo dali sve od sebe i ušli mnogo bolje nego u prošlom derbiju. Nije bilo mnogo šansi, a mi smo imali stoodstotnu šansu. Nismo pobedili, razočarani smo, ali i ponosni. Pokazali smo karakter od početka do kraja meča

Da li je Partizan trebalo da bude ofanzivniji s obzirom da je bila potrebna pobeda?

- Da rizikujem? Sa kim? Šta bi vi uradili u mojoj koži? - vezao je Stanojević tri kontrapitanja, a onda nastavio.

- Mi smo imali stoodostotnu šansu (Nikola Terzić prim. aut), a igrali smo s defanzivnijim postavom nego prošlu utakmicu. Bili smo bolji, nisu stvorili nijednu šansu. S druge strane, uveli smo Markovića, igrao je Menig, ne može drugačije. Vi ne znate da li mi imamo neki problemi, ne znate da li Terzić može da izdrži, a moramo da imamo bonusa. Imamo situacija da neko ne može i tada moramo da dopunjavamo. Morate da igrate koliko vam protivnik dozvoli. Vi hoćete, ali nekad ne možete. Bili smo konkretniji, ali ne možemo da dođemo i da pobedimo sa 3:0 - odgovorio je Stanojević.

Zatim je upitan o suđenju Srđana Jovanovića.

- Suđenje kao i svaki derbi bilo dobro i kad sam ja bilo kad komentarisao nešto za suđenje. Ali to vi analizirajte, a ja ću da pričam o drugim stvarima. Ja sam zadovoljan kakvo je suđenje bilo.

Usledilo je novo pitanje, posle kojeg je usledila još jedna burna reakcija. Bilo je vezano za tenzije na terenu. Tačnije, da li je večeras bilo bolje ponašanje, nego na nekim ranijim mečevima.

- Ponašanje je uvek bilo primereno, kada je bilo loše naše ponašenje? Uvek je bilo dobro, nekad smo agresivniji, nekad manje, ali uvek su igrači bili korektni.

Usledilo je i pitanje, da li je šampionat rešen, s obzirom da Zvezda i dalje ima dva boda više.

- Eto vidite, možda vi znate nešto više nego ja kad to pitate? Mi se ne predajemo. Evo gde živimo, kad na šest kola do kraja vi pitate da li je rešeno. Ne damo se, ne damo se. Sada ćete da pričate kako kukamo. Prvenstvo još nije rešeno i ne predajemo se do kraja. Mi smo zaslužili da igramo na našem stadionu. Ohi nije šutnuo, nije prišao golu, kao ni Katai i Ivanić. Ne možemo da budemo kao Mančester i Liverpul. Igrali smo osminu finala i jedni i drugi, to je za respekt. Nemojte da pravite komparaciju sa njima. Nemamo mi baš taj kvalitet. Rikardo se borio, čuvao je više loptu. Imate Dragovića i Erakovića, koji je izuzetno napredovao. Takođe, Miletić i Vujačić su bili odlični.

Onda je usledilo pitanje, posle kojeg je usledila polemika. Da li smatra da je Partizan više zaslužio titulu od Zvezde, s obzirom da je nije pobedio u tri poslednja derbija?

- Nije da nismo zaslužili i mnogo više smo zaslužili nego što nam je dato! Zvezda je dobila jedan derbi, ostala dva su bila nerešena. Moja ekipa je bila bolja u prvom derbiju kod nas. Bili smo u vođstvu. Sada smo igrali drugi derbi na ovom stadionu. Mislite li da nismo zaslužili da budemo prvi i da igramo ovaj derbi na našem stadionu. Ajde, pošto ste mene vi pitali da ja pitam vas nešto. Da li smatrate da smo više zaslužili?

Kada je dobio negativan odgovor, Stanojević je još emotivnije počeo da brani svoj stav.

- Ne smatrate? Pa zato što vas 70 odsto crveno-belih u Srbiji, nama je veoma teško da igramo u takvim uslovima sa svima vama. Spomenemo za crveni protiv Čukaričkog ili Napredak, odmah relativizujete i počnete priču kako mi kukamo. E, pa pošto je vas 70 odsto svi zajedno to tako može. Da li je Zvezda bila u svim ovim derbijima bolja od nas? Bila je samo bolja kad smo došli ovde posle naše utakmice sa Spartom. Da nije bila bolja u Kupu ili na našem stadionu kad smo vodili do 80. minuta? Da li smo bili prvi?

Ko je zaslužio prvo mesto? Znate, nemojte molim vas, tu smo negde! Ne kažem da su oni lošiji, ja poštujem i Dekija, mislim da su sjajan tim sa odličnim trenerom, ali  nismo mi loši. Znam da vas je mnogo. Mnogo smo mi više zaslužili nego što nam je dato. Ako hoćete da bude realni, onda kažite da li je tu bio penal, ovde crveni karton i da li bismo u tom slučaju mi igrali ovu utakmicu večeras na našem stadionu. Možda bismo i izgubili 0:3, ali drugačije je kada je naš stadion pun - zaključio je Stanojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike