Pobeda Zvezdi širom otvara vrata ka tituli! Ofanziva i kalkulisani rizik! Ovo su Stankovićevi starteri za napad na Partizan (SASTAV)

15.04.2022

17:00

0

Postoji samo jedna dilema, ostalo bi trebalo da bude isto kao u prethodnom derbiju

Pobeda Zvezdi širom otvara vrata ka tituli! Ofanziva i kalkulisani rizik! Ovo su Stankovićevi starteri za napad na Partizan (SASTAV)
20220227ivZvezdaPartizan18 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde eventualnom pobedom u 167. "večitom derbiju“ bi napravili džinovski korak ka odbrani titule, pošto u ovaj duel sa Partizanom ulaze sa dva boda više. Mogućih "plus pet" bio bi idealan scenario za tim Dejana Stankovića u preostalih šest kola plej-ofa Superlige.

Ali svaki derbi je priča za sebe, i niko ne može da prognozira. I ne sme. U svakom slučaju, očekuje se da domaćin, crveno-beli izađu u najjačem mogućem sastavu. Ono što je dobro za Stankovića da će moći da računa na sve igrače, a kako je rekao u najavi meča, opet će se u meč ući ofanzivno i sa kalkulisanim rizikom.

Očekuje se da na teren stadiona "Rajko Mitić" od prvog minuta istrči slična postava kao ona iz prethodnog derbija, koji je igran na istom mestu i to nedavno. Tada su strelci bili Ohi Omoijuanfo i Aleksandar Katai.

Za gol nema dileme. Među stativama biće Milan Borjan koji u prethodnom kolu nije bio ni u protokolu, jer je Stanković procenio da je duel sa Radničkim 1923 bio pravi trenutak da odmori kapitena. Branio je i za reprezentaciju Kanade i za klub, pa mu je bio potreban predah. Tada je na golu bio mladi Miloš Gordić, a na klupi Zoran Popović.

Kada je reč o defanzivnoj liniji, štoperski tandem činiće iskusni Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković koji će ujedno biti i "bonus" igrač. Na levoj strani biće Milan Rodić, a na suprotnoj strani postoji dilema. Milan Gajić ili Kristijano Pičini. Da nije imao problema sa povredom u prethodnom periodu, Italijan bi bio prvi izbor. Tačno je da je počeo da trenira, ali je verovatnije da u startnih 11 bude Gajić, a da Pičini dobije šansu u nastavku, jer teško da bi bio spreman za svih 90 minuta najvećih napora.

U veznom redu bi trebalo da budu Seku Sanogo i Gelor Kanga koji je preskočio duel sa Radničkim. Podsetimo, u duelu sa TSC-om igrao je Gabonac samo desetak minuta, a posle starta jednog od protivničkih igrača izašao. Zbog toga je iz predostrožnosti duel sa Kragujevčanima gledao iz lože. Ali sada će sigurno biti spreman.

MN Press
 

Očekuje se i da starter bude Slavoljub Srnić, što je Stanković na neki način i "najavio" u prethodna dva meča, sa TSC-om i Radničkim. Uostalom, bio je starter i u prethodnom derbiju.

Pošto Zvezda ove sezone ne može ni bez tandema Aleksandar Katai - Mirko Ivanić, jasno je da će kreatori, ali i strelci (Katai 20, Ivanić 12 golova) biti u početnoj postavi. I na mestu špica biće Norvežanin, koji će opet dobiti šansu ispred Milana Pavkova. Tako je bilo i u prethodnom derbiju, pošto je Zvezdin igrač sa "devetkom" na leđima šansu dobio u poslednjih desetak minuta.

Uostalom, na pomenutoj konferenciji Stanković je direktno upitan da li se može očekivati Pavkov kao starter, jer kad je god bitna utakmica, on je prvi da reši. Ali je šef struke Zvezde izbegao direktan odgovor.

- Očekujemo od svih da budu na nivou zadatka, jer se ne zna ko će biti igrač utakmice. Kao što je Dragović rekao, Zvezda ima mnogo heroja. Ja se naslanjam na tu izjavu: Zvezda ima mnogo heroja - kazao je Stanković.

Dakle, startnih 11 za novi duel večitih rivala trebalo bi da izgleda ovako: Borjan, Gajić (Pičini), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić, Kanga, Katai, Ivanić, Ohi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike