Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan ponovo u centru pažnje, rukometaši se bore za SP

15.04.2022

08:00

0

Autor: 24sedam

Na "Rajku Mitiću" igraće se 167. "večiti derbi"

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Zvezda i Partizan ponovo u centru pažnje, rukometaši se bore za SP
KATA8917 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Novi sportski vikend je pred nama, samim tim i novi događaji i televizijski prenosi. U centru pažnje, naravno će biti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana, mada ne smemo ni da zaboravimo na rukometaše Srbije koji se bore za Svetsko prvenstvo. Igraće revanš baraža sa Slovenijom.

Ali krenimo redom, hronološki.

Upravo će "orlovi" selektora Tonija Đerone otvoriti dan, kada je reč o prenosima. Igraće se u Kragujevcu, a naš nacionalni tim ima prednost od tri gola razlike. Ovaj duel će prenositi RTS, od 17.50 u subotu.

Samo deset minuta kasnije, počeće direktan prenos 167. "večitog derbija" koji će biti igran na stadionu "Rajko Mitić". U duel 31. kola Superlige, crveno-beli koji brane titulu ulaze sa dva boda više, tako da bi eventualna pobeda donela i prednost od pet bodova, pa bi šampionska trka možda bila i rešena. Ukoliko bi slavio Partizan, tek bi se "zakuvalo". Uostalom videćemo šta će se desiti, a treba napomenuti da će program vezan za derbi početi već u 16 časova, na TV Arena sport, i to Premium 1 kanalu.

O derbiju će se pričati i od 20 do 21 čas, a onda će na istom kanalu početi i prenos duela AdmiralBet ABA lige. U Podgorici, Budućnost će u jednom od derbija regionalnog takmičenja dočekati Crvenu zvezdu.

Kada je reč o fudbalu, u subotu (18.30, Premium 3) će igrati i Juventus i Bolonja, Ovaj duel je za gledaoce u Srbiji biti zanimljiv zbog činjenice da je Dušan Vlahović jedan od glavnih aduta "bjankonera", a da je trener gostiju Siniša Mihajlović. Već se zna da je srpski trener trenutno odvojen od radnog mesta, s obzirom da je počeo novu turu lečenja od leukemije.

Profimedia
 

Inače, razlika između ova dva tima je velika. Juve je četvrti sa 62 boda, dok je Bolonja na 12. poziciji sa 37.

Jedini prenos koji smo svrstali u Top 5, a na pogramu je u nedelju je lisabonski derbi. Sporting je drugoplasirani i ima devet bodova više od trećeplasirane Benfike. "Orlovi" sa "La Luža" su završili sa obavezama u Ligi šampiona, ali ostaje da se vidi koliko ih je iscrpeo meč sa Liverpulom.

Ovaj duel je zakazan za 21.30 u nedelju.

Top 5 prenosa ovog vikenda:

Subota (17.50) Srbija - Slovenija (RTS 2)

Subota (18.00) Crvena zezda - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (18.30) Juventus - Bolonja (TV Arena sport - Premium 2)

Subota (21.00) Budućnost - Crvena zvezda (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (21.30) Sporting - Benfika (TV Arena sport - Premium 3)

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike